keskiviikkona 03.03.2010

Ohjelma sai todella ajattelemaan..., meni melkein yöunet. Mieleeni jäivät lähinnä sanat "Jumala ei ole meidän kanssamme, mutta on (voi olla) meidän puolellamme". Tämä tarkoittaisi sitä, että Jumala ei ole armollinen eikä rakastava, hän ei välitä sinusta tai kärsimyksistäsi. Hän tukee "joukkuettasi" kollektiivisesti jotain toista joukkuetta vastaan, oman tahtonsa mukaan, ja hävittäen vastapuolen tuntematta sääliä tai piittaamatta heidän kärsimyksistään. Ja kenen puolella Jumala milloinkin on, siihen emme voisi vaikuttaa. Siinä näkyisi hänen kaikkivaltiutensa, hän olisi arvaamaton.
Tämä asia pohdituttaa minua, koska haluaisin uskoa, että Jumala on rakkaus. Että hän rakastaa, armahtaa, säälii ja pelastaa minut/sinut yksilönä, kun uskomme häneen ja rukoilemme häntä.
Dokumentissa pitäydyttiin Vanhan testamentin siteerauksiin Jumalan tavasta toimia. Entä Jeesus ja Uusi testamentti? Sehän tukee juuri tätä yksilöä armahtavaa, yksilön pelastavaa näkökulmaa. Puhuvatko Vanha testamentti ja Uusi testamentti tässä suhteessa eri kieltä?
Entä mikä on yksityisen ihmisen oma tunne tai kokemus tästä: Auttaako Jumala kärsimyksessä?
Olisi tärkeää kuulla, mitä uskoa paremmin tuntevat, asiantuntijat, sanovat esittämästäni kysymyksestä. Toivottavasti joku heistä jatkaa keskustelua...

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä