torstaina 04.03.2010

Minullakin on kolme poikaa - kohtaus "Isä, ota minut" pysäytti minutkin. En olisi voinut valintaa tehdä.

Kuitenkin elämä on luopumista, ennemmin tai myöhemmin - fyysisenä isänä voin luovuttaa lapseni suuremman Taivaallisen Isän huomaan ja huolenpitoon... VT:n Jaakob luuli menettäneensä rakkaan Joosefin villipedolle, mutta saikin hänet takaisin Egyptin pääministerinä: ihmeellisiä ovat Jumalan työt!

Miehet syyttivät Jumalaa liiton rikkomisesta ja ilmeisesti Vanha Testamentti (tai Vanha Liitto) jäikin Jeesuksen valmistaman Uuden Liiton jalkoihin. Jumalasta todella tuli juutalaisuuteen jääneiden (huom. ei -etnisesti - juutalaisten) vastustaja - kristinusko syntyi juutalaisuudesta ja sen Kristuksen ensimmäiset seuraajat olivat juutalaisia.

Tosin juutalaiset eivät itse aiemmin kyenneet täyttämään VT:ia, joten he rikkoivat liiton ensin. Jumala lähetti itsensä Jeesuksessa Kristuksessa täyttämään lain ja näin syntyi UT - valtaosalle juutalaisista Jeesus ei kelvannut Messiaaksi, joten nykyään ollaan siis tässä tilanteessa. Voisiko sanoa niin, että Jumalan suojeleva käsi ei ole enää niin voimakkaasti heidän yllään...? Mutta niinkuin sanotaan "jäännös palaa takaisin": Iranin Ahmadinejadin(kin kuten Hitlerin) suunnitelmat tulevat raukeamaan tyhjiin...

Tämän ajanlaskun (jKr) ensimmäisinä vuosisatoina Jeesus Kristus kelpasi paremmin länsimaisille pakanoille kuin juutalaisille (samoin Joosef egyptiläisille kuin omille veljilleen)- armostahan tästä todella on kysymys, otammeko sen vastaan ehdoitta ja ilman mitään omia suorituksia, Jumalan tekona? Kysymys on voimassa tänäänkin.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä