sunnuntaina 07.03.2010

Poltin noin 20 vuotta, sitten minulle tuli kova vatsakipu, jonka takia jouduin sairaalaan. Siellä todettiin kyseessä olleen haimatulehdus.
Äitini kuoli 71 vuotiaana haimasyöpään, joten säikähdin todella kuullessani, mistä kivut olivat johtuneet. Äitini enkä minä kumpikaan ei käytetty alkoholia, äitini ei edes tupakoinut. Lääkäri määräsi olemaan ainakin 2 viikkoa tupakoimatta, että tulehdus saa rauhassa parantua. Silloin päätin, että lopetan tupakoinnin kokonaan. Mieheni ei polttanut, hän vain hymähteli, eikä uskonut lopetustani. Niin vain en polttanut sairaalasta tultuani yhtäkään savuketta.
Aikaa on kulunut 26 vuotta, sairastuin jauhoallergiaan ja siitä kehittyi keuhkoastma 18 vuotta sitten. Jouduin leipomosta ammattitaudista eläkkeelle silloin. Nyt olen 70 v ja osasin rasittaa keuhkojani oikein ja sisukkaasti, joten nyt vanhoilla päivillä pärjään melko pienellä lääkityksellä..
Tupakoinnin lopettaminen ei ollut vaikeaa kun sen vain päätti lopettaa. Miksen tehnyt sitä aiemmin, on asia mitä toisinaan olen miettinyt.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä