torstaina 29.07.2010

On todella hyvä että viinan vallasta puhutaan. Tästä laillisesta huumeesta, jota saatavilla lähes aina ja joka paikassa. Kun ihmiset juovat, he keskittyvät humalaan, krapulaan ja morkkikseen, poliitikot saavat rauhassa lopetella lähikouluja ja vähentää vanhusten vaippoja. Samaa tehtiin intiaaneille ja neukkulaisille. Viina tekee vaarattomaksi ja passiiviseksi.

Jokainen voi vähentää viinan käyttöään. Juo vain kaksi lasillista ja loppuillan vettä. Tai ei juo ollenkaan, ja nauttii vielä huomisaamunakin. Itse osaan munata itseni selvin päinkin, näin vastaan, jos joku utelee miksi en juo.

Olen perheestä jossa molemmat joivat, ja saanut setviä elämääni kauan. Viinan juojan vaikutus läheisiin jäi ohjelmassa aika ylimalkaiseksi. Puolisot ja muut aikuiset sairastuvat läheisriippuvuuteen, ja tahtomattaan ylläpitävät juomista. Lapset sairastuvat vaikeammin, sillä heillä ei ole normaalia lapsuutta. Ei ole turvallisia rutiineja, ei huolenpitoa. Heistä kasvaa pelokkaita ja epävarmoja. Tätä he peittävät uhmalla tai ylikiltteydellä ja ahkeruudella. Täydellisyyteen pyritään hampaat irvessä, itseä ei armahdeta, kun ei sellaista voinut kokea lapsenakaan.

Hyvä luettelo alkoholistiperheen lasten ominaisuuksista löytyy nettisivulta aal.fi, eli alkoholistien aikuiset lapset. On muuten tuttuja ominaisuuksia hyvin monelle suomalaiselle!

Jos jokainen alkoholisti sairastuttaa kymmenen läheistään, niin montako tervettä täällä enää kulkee?

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä