maanantaina 20.12.2010

Tutkimus: Viina on vaarallisempi aine kuin heroiini

Alkoholi on paljon vaarallisempi aine kuin heroiini tai kokaiini, todetaan uudessa tutkimuksessa.LehtikuvaJulkaistu: 01.11.2010 06:02 Kommentteja ()
Alkoholi on paljon vaarallisempi aine kuin heroiini tai kokaiini, todetaan uudessa tutkimuksessa.

Brittitutkijat arvioivat muun muassa alkoholin, kokaiinin, heroiinin, ekstaasin ja marihuanan turmiollisuutta paitsi käyttäjälle myös yhteiskunnalle.

Heroiini, kokaiini ja metamfetamiini olivat tuhoisimpia käyttäjilleen. Kun tutkijat arvioivat myös laajempia sosiaalisia vaikutuksia, pahimpia aineita olivat alkoholi, heroiini ja kokaiini.

Tutkijat analysoivat, miten koukuttava aine on ja mitä se tekee ihmisen elimistölle. Lisäksi otettiin huomioon ympäristövaikutukset, avioerot sekä taloudelliset vaikutukset muun muassa terveydenhuollossa, sosiaalipalveluissa ja vankiloissa.

Kaiken kaikkiaan alkoholi "voitti" kaikki muut aineet. Toiseksi pahin aine oli heroiini, kolmantena tuli kokaiini (crack).

Marihuana, ekstaasi ja LSD tulivat kaukana perässä. Ja kun ihmiset poikkeavat rikoksen poluille, alkoholi on useammin mukana kuvioissa kuin mikään muu verratuista aineista-

Tutkimuksen rahoitti brittiläinen rikos- ja oikeustutkimuslaitos.

IS-

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä