sunnuntaina 12.09.2010

Hyvä on, että asioista keskusteellan ja tuodaan eri näkökantoja esiin, jotta voisimme ymmärtää toisiamme paremmin. En kuitenkaan suomalaisena ole saanut uutta tietoa tai näkökulmaa islamilaisuuteen.

Pukeutumissäänöt, rituaalit ja erilaiset käyttäytymistavat ovat meille katukuvasta, päiväkodeita, koulusta ja töelämästä ym.jonkun verran tuttuja, mutta mikä on tämän ideologian, uskonnon sisältö, siitä kaipaan tietoa. Mitä merkitystä on ulkoisilla, muille näkyvillä asioilla jos sisältöä ei kerrota.

Mihin perustuu naisen verhoaminen "kaapuun" jopa kasvojen peittäminen? Mitä salattavaa on Luojan luomassa naisessa? Miksi jo pienten tyttöjen tulee verhota pää?

Herää kysymys, mikä naisissa, jopa pienissä tytöissä on niin uhkaavaa, että heidän täytyy peittää kaunis itsensä?

Ja erittäin vakava asia. Miksi tytöt täytyy ympärileikata? Mikä on tämän tarkoitus? Pyydän asiallista keskustelua, en mitään "taivastelua" tai "moraalisaarnoja". Olen ehdottomasti vastaan pienten tyttöjen, kaikkien ihmisten kiduttamista ja silpomista. Haluan tietää, mihin tämä menettely perustuu? Olen miettinyt miksi monella tummaihoisella naisella jopa pienellä tytöllä kävelytyyli ja lantion seutu korostuu eri tavalla kuin yleensä naisella? Johtuuko tämä ympärileikkauksesta, koska on sattunut niin pajon ja on joutunut varomaan silvottua kehoaan?

Kaikki ihmiset ovat kauniita, mutta en käsitä miksi meitä pitäisi muuttaa joksikin toiseksi? Emmekö saa olla sellaisia, kuin meidät on luotu, emmekö voisi hyväksyä sitä ja kiinnittää enemmän huomiota siihen, mitä ihminen todellisuudessa on.Mitä meidän sisällämme on, olemmeko rakastavia, mytätuntoisia ja auttavia toisiamme kohtaan. Maailma olisi paljon parempi jos hyväksyisimme sekä itsemme että toisemme juuri sellaisina kuin olemme.

Kaikki uskonnot rajoittavat sitä hyvää, mitä meissä on , erilaisilla säännöillä ja mikä kaikkein vaarallisinta, sanovat, että vain minä olen oikeassa.

Olen monesti ajatellut, että järjestäytyneet uskonnot olisi hyvä poistaa koko maailmasta, koska ne luovat raja-aitoja meidän välille. Meillä olisi suuri kunnioitus elämää, toisiamme ja luontoa kohtaan, kaikkea elämää kohtaan me eläisimme kuten uskontomme kaikkialla maailmassa opettavat, rakastakaa toisianne.

Suuret Mestarit, Opettajat, Profeetat ovat kautta aikojen opettaneet myötätuntoa ja anteeksiantamusta.

Eräs budhalainen munkki oli vankeudessa 20 vuotta,häntä oli kidutettu, niin, että hänellä oli pysyviä vammoja kehossan.Häneltä kysyttiin, mikä oli vaikeinta vankeudessa? Hän vastasi:" Kaikkein vaikeinta minulle oli pitää huolta omasta itsestäni, että en alkaisi vihaamaan vangitsijoitani".

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä