perjantaina 27.08.2010

Tympeää tai ei, se on silti erilainen näkökulma. Annetaan toisen ilmaista oma näkökulmansa. Meitä ihmisiä on moneen lähtöön aivan kuten uskontojakin. Miettikää nyt kuinka monta lahkoa kristinuskossa on, miten luterialainen ja katolinen eroaa. Aivan varmasti muslimejakin on moneen lähtöön.

Mikä lahko kristinuskossa olikaan jossa eletään vanhan ajan tyyliin mm. kuljetaan hevosilla, kaikki valmistetaan itse, vaatteet ja he puhuvat flaamen kieltä vaikka ovat amerikkalaisia eli ovat alunperin hollannista.Miksi näitä ihmisiä ja heidän elämäntapaansa ei ihmetellä? Se vasta onkin omituinen uskonto, oon yrittänyt ymmärtää mut mikään siitä ei mene päähän. Paitsi ehkä yhteenkuuluvuus, mutta mihin vahva itsevarma ja itsenäinen ihminen tarvitsee sellaista ns kommuunimaista yhteenkuuluvuutta? Joten en ymmärrä.

Juu juu, heitä on suhteellisesti vähemmän kuin muslimeja MUTTA silti tarpeeksi. Liittyisiköhän jälleen kerran politiikka tähän? Muslimien maine on pilattu mediassa. Kaikki mikä liittyy islamiin ja lähi-itään on negatiivista, miksi? Ollaanko me koskaan asuttu itse siellä tai ollaanko me oikeasti otettu asiasta selvää, vai perustetaanko meidän käsitykset yleiseen mielikuvaan joka ollaan medialta adaptoitu.

Kristinuskoon suhtaudutaan neutraalisti, kristityt ovat hyviä ihmisiä. Islam on pelottava uskonto ja muslimit outoja, ehkä hieman agressiivisia ja tyhmiä. Juutalaiset on pihejä, mitäs nyt niistä.... neutraalit on fiilikset. Aivan kuten eri kansat, Brasilialainen tai latino on hehkeetä, lähi-itäläinen on ählämi. HERÄTYS HYVÄT IHMISET!!

MIKSI TÄYTYY MILLÄÄN KEINOLLA YRITTÄÄ TEHDÄ IHMISISTÄ MUSLIMIMYÖNTEISIÄ? Tai myönteisiä mihinkään uskoon?

Siis eikö me olla opittu mitään historiasta? Onko ihmiskunta tosiaankin näin typerä?? Täytyykö meidän tosiaan tänäkin päivänä kaiken koetun jälkeen EDELLEEN luokitella ihmisiä ja kategorisoida ihmisiä ryhmiin?

Ryhmien ja stereotypioiden luonti, uskonnon ja rodun erottelu vaan luo vihaa ihmisten välillä. Aivan kuten ismeistäkään ei ole koskaan mitään hyötyä. Kuulostaa ehkä tyhmän missin puheelta mutta maailma olisi niin paljon parempi paikka jos me arvostettaisiin toinen toistamme yksilöllisinä uniikkeina IHMISINÄ. Kuten kaveri joskus ilmaisi asian "Would you ask a blind person crossing the street first their nationality n religion and then decide to help?"

Kysynpä vaan, mieti itse. Mut mä tiedän, että sä et kysyisi vaan jalosti auttaisit kaveria tien yli. Joten miksi kaikki tämä ennakkoluulo uskonnosta?

Loppupeleissä jokainen meistä on yksilö vaikka ollaankin ympäristön muokkaamia.

-Uskonnoton

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä