sunnuntaina 29.08.2010

Luitko ollenkaan edellistä tekstiäni kristityistä mm amerikassa. Ja edelleen ihan tosissasi väität, että kiihkouskovaisia ei löydy muista uskonnoista? Varsinkin kristinuskosta? Ovelta ovelle kolkuttavat jehovan todistajat ja nuoret mormoni miehet salkkuineen ja mustine pukuineen? ööö need I say more?

Toi islaminvastaisuus ja lähi-itä on pahasta on länsimaalaisilla niin syvällä takaraivossa, että ei sitä ylen opetusohjelmalla saada pois. Mutta hyvä se on jostain aloittaa.

Ja totta, islamissa on kyllä ihmeellisiä sääntöjä. On tod alkukantaista väittää naisen äänen olevan viettelevä. Islami ja koraani tulisi nykyaikaistaa koska nuo säännöt jotka on keksitty 1500 v sitten eivät päde enää. En tiedä ovatko ne koraanista peräisin vai onko se sitten kulttuurisidonnaista alunperin, ja sitten ne ihmisten (miesten) keksimät säännöt onkin muuttuneet muslimien laiksi ja tavaksi. Miksi sianlihaa ei saa syödä alunperin? Koska tuhat vuotta sitten sianlihassa tosiaan oli loisia koska sitä ei kypsytetty oikein tai mistä syystä ikinä. Ei nykyään sianlihassa ole loisia.

Toinen esimerkki on, että miehillä saa edelleen olla 4 vaimoa, jos ensimmäinen vaimo siihen suostuu. Tämäkin huom OLI ihan oikeasta syystä. 1500 v sitten ihmiset sotivat jatkuvasti, eri kansat sotivat keskenään ja tietenkin oli myös sisällissotia. Miehiä kuoli jatkuvasti sodassa, naiset jäivät leskiksi. Naisia oli suhteellisesti miehiin verrattuna liikaa. Nykyään tämäkään ei enää päde! Joten nämä uskonoppineet voisivat TULKITA koraanin hieman modernimmin kuten saudiarabian prinsessa sen sanoi.

Myös mm mormonifundamentalistiset harjoittaa edelleen polygamiaa eli moniavioisuutta. Toorassa, raamatussa ja koraanissa on tod paljon yhteistä ja nämä uskonnot tukevat toinen toisiaan, vaikka pintapuolisesti katsottuna ne vaikuttavat täysin erilaisilta.

.

Islamissa on niin paljon hyvää, mutta toisaalta niin paljon ihmeellisiä asioita jonka takia itse en voisi olla muslimi. Kuten jokaisessa uskonnossa on hyvää ja huonoa. Jos voisi vain ottaa jokaisesta uskonnosta ne hyvät puolet. Tai yksinkertaisemmin kuten vanhan ajan persialaiset uskoivat ; ajattele hyviä asioita, sano hyviä asioita ja tee hyviä asioita.

Jotkut tarvitsevat uskonnon päästääkseen jumalan/jumalallisuuden/suuren energian lähelle. Toiset vain uskovat johonkin itseään suurempaan.

Jokaisella on tapansa lähestyä jumalaa.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä