lauantaina 11.09.2010

Tuosta edellisestä listasta puuttuu eräs naisia koskeva seikka, jonka luulisi panevan jokaisen naisen ajattelemaan. Nainen ei nimittäin pääse paratiisiin, jos hän ei tottele miestään. Siinäpä sitä on uskontoa kerrakseen.

Kun islamin mukaan koraani on allahin sanaa sellaisenaa, niin luulisi ainalkin jokaisen länsimaisen kasvatuksen saaneen heti hoksaavaan, että ei voi olla sellaista jumalaa olemassa, joka asettaa moisia sääntöjä ja ylipäätään suoltaisi sellaista tekstiä kuin koraani sisältää. Todellisuudessa tiedetäänkin, että koraani ei ole minkään jumalan sanaa sellaisenaan, vaan se koottiin kymmeniä vuosia Muhammedin kuoleman jälkeen. Niin kirjoitettiin myös kristittyjen Uusi Testamentti, mutta ei kukaan ole väittänytkään sitä jumalan tekstiksi.

Kun siis koraani ei ole jumalan sanaa sellaisenaan, on pakko kysyä, että mitä se sitten on. Siihen pitäisi muslimeiden vastata. Vastaushan on ilmiselvä, mutta siitä huolimatta islamiin näyttävät haksahtavan myös länsimaisen kasvatuksen saaneet - kuka mistäkin syystä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä