sunnuntaina 12.09.2010

Nimimerkki "Naiset Raamatussa vs. naiset Koraanissa" tekee yleisen virheen vertaamalla Koraania Vanhaan Testamenttiin. On yleissivistyksen puutetta, ettei tiedä Vanhan Testamentin olevan yhteinen kaikille kolmelle Lähi-idän uskonnolle.

Kun vertailuja kristinuskon ja islamion välillä tehdään, on siis verrattava Uutta Testamenttia ja Koraania. On myös ylesissivisstyksen puutetta, että ei ymmärrä kristinuskon saaneen nimensä Kristuksesta ja että Uusi Testamentti kertoo nimenomaan hänestä ja häneen liittyvistä tapahtumista. Jopa minä tiedän nämä asiat, vaikka en kuulu mihinkään kirkkoon enkä usko mihinkään jumalaan - kaikkein vähiten islamin jumalaan.

Ehkäpä juuri siksi, kun mikään uskonto ei ole sumentamassa järkeäni, voin suoralta kädeltä sanoa, että islam on maailmanhistorian suurin huijaus. Kaikki alkoi, kun Muhammed valehteli saavansa ilmestyksiä joltain enkeli Gabrielilta. Muhammedhan oli kamelikuskina tutustunut kauppamatkoillaan sekä juutalaisuuteen että kristinuskoon. Niinpä hän pani paremmaksi ja kertoili erään kristityn munkin opetuksia omina ilmestyksinään värittäen niitä omia tarpeitaan ja ymmärrystään vastaaviksi.

Muhammedin tapaamisia enkeli Gabrielin kanssa ei pysty todistamaan kukaan. Jos joku tänä päivänä sanoisi tavanneensa enkelin, häntä pidettäisiin ihan aiheesta höyrypäisenä. Tuolloin olivat ajat kuitenkin toiset Arabian niemimaalla, jossa kaikki aikalaiset olivat pakanoita ja uskoivat ja palvoivat taikauskossaan melkein mihin vain, Kaaban kiveä myöten. Arabian niemimaalla oli joitakin kristittyjen siirtokuntia, jotka Muhammed myöhemmin hävitti tappamalla kaikki.

Emävaleeksi islam muuttui Muhammedin kuoleman jälkeen, kun muslimit alkoivat väittää, että koraani on heidän jumalansa sanaa sellaisenaan. Muhammedin eläessä koraania ei ollut edes olemassa, vaan se koottiin liikkeellä olleista kertomuksista samaan tapaan kuin Kalevala. Lopulta koraanjea olikin sitten useita, joista muut paitsi yksi poltettiin kolmannen kalifin aikana.

Jos joku ihan tosissaan väittää koraanin olevan jumalan sanaa sellaisenaa, en voi mitenkään pitää häntä täysjärkisenä. Islam on pääasiassa luku- ja kirjotustaidottomien uskonto. He eivät osaa siis lukea koraania jaarvioida sitä, vaan he ovat pappiensa armoilla. Kyllä jokaisen lukemaan oppineen kannattaisi koraania lukiessaan miettiä, että mikä se sellainen jumala on, joka moista tekstiä kirjoittelisi. Miettimisen pitäisi kaiken järjen mukaan päätyä siihen, että ei varmuudella mikään jumala.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä