keskiviikkona 29.09.2010

Miksei islamiinkin voi uskoa, jos siis uskoo, että Muhammed oli profeetta ja koraani on jumalan sanaa sellaisenaan. Muhammed nimitti kyllläkin itse itsensä profeetaksi. Juutalaisuudesta ja kristinuskosta hän kehitti uskonnon omiin tarpeisiinsa ja loi sille jumalan, jonka kanssa hän keskusteli "unessa". Tuo jumala kumma kyllä kehotti aina Muhammedia tekemään juuri niin kuin Muhammed halusi. Siis täydellinen huijaus.

Koraani taas kirjoitettiin kymmeniä vuosia Muhammedin kuoleman jälkeen. Muslimeiden mielestä se on jumalan sanaa sellaisenaan, vaikka on historiallinen totuus, että se kerättiin kokoon vähän samaan tapaan kuin Kalevala. Vain idiootti voi siis väittää sen olevan jumalan sanaa sellaisenaan ja tyhmä sen olevan jumalan sanaa ylipäätään. Sopii miettiä, että jos jumala kirjoittaisi jotain, niin millaista tekstiä se olisi. Ei taida löytyä sitä koraanista, eikä ylipäätään mistään kirjasta. Kristityt ovat siinä mielessä fiksumpia, että eivät väitä mitään niin paksua. Uusi Testamentti on jaettu eri kirjoittajien evankeliumeihin, eikä niissä missään väitetä tekstin olevan jumalan sanaa sellaisenaan. Vanha Testamentti taas on yhteinen molemmille uskonnoille, joten ei siitä sen enempää.

Niin että ihan vapaasti usko islamiin - uskovathan lapset joulupukkiinkin. Islamin jumalaa rukoillessasi sinua vain ei ole taatusti kukaan kuulemassa ja palvoessasi Muhammedia palvot huijaria, joka oli lisäksi tappaja ja murhaaja.Toisaalta, jos olet fiksu ja haluat uskoa johonkin, mikä taatusti on olemassa, niin Buddha on sellainen. Buddhalaisuus poikkeaa islamista ja kristinuskosta siinä, että se ei edellytä uskoa yliluonnollisiin jumaliin eikä palvontamenoja. Buddha opettikin olevansa tavallinen ihminen, eikä mikään jumala tai profeetta. Buddhalaisuuden keskeinen opetus on tehdä hyvää, välttää pahaa ja puhdistaa mielensä.

Mutta jos olet erittäin fiksu, niin unohdat kaikki uskonnot ja yksinkertaisesti yrität tehdä hyvää ja välttää pahaa - ei siihen mitään uskontoa tarvita.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä