lauantaina 28.08.2010

Mielenkiintoista! Jokaisella meillä on ennakkoluuloja ja rasistisia ajatuksia, mutta todella hienoa että sä Kirsikka/Geronima-kaunotar olet lähtenyt ohjelmaan. Minä uskon että meillä kaikilla on toisiltamme oppimista ja syvällisempi muslimielämän tutkiskelu ainakin avartaa ajatusmaailmaa. Vaikka lopputulos olisi se että oppisi suvaitsemaan paremmin mm. muslimeita, on hyvä asia.

Huonoista kokemuksistasi, voin kuvitella. Niin muslimeissa kuin kristityissä ihmisissä on uskovaisia ja sitten niitä joille uskonto ja arvot eivät merkitse paljoakaan. Silloin liikutaan ainakin muslimien kanssa niillä alueilla että pettymyksiä varmaan tulee.

Mutta uskovaisen, harjoittavan muslimin kanssa ei voi olla seurustelusuhteessa, joten kokemuksia ei ole kuin heillä jotka ovat menneet naimisiin muslimiehen kanssa. Eivätkä nekään kokemukset varmaan ole kaikki hyviä, sillä kuten yksi Anonyymeistä mainitsi, on paljon muslimimiehiä myös oleskeluluvan perässä. Me muslimit olemme vain ihmisiä virheinemme, vaikka uskontomme islam on täydellinen.

Mielelestäni osa ongelmaa on myös se että Suomeen on tullut aika paljon kouluttamatonta väkeä mm. joistakin Afrikan maista, pikku kylistä, erittäin köyhistä oloista. Ihminen jolla on koulutuspohjaa/hyvä yleissivistys on paljon helpompi ja miellyttävämpi kohdata, kenen tahansa.

Olen pahoillani että en näe ohjelmaa koska asun Suomen ulkopuolella, mutta ilokseni huomaan että ohjelmassa on erittäin miellyttävät muslimit opettajina ja mentoreina.

Odotan jatkoa mielenkiinnolla!

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä