sunnuntaina 05.09.2010

Nimimerkki "kirkosta eronnut": islamin ja kristinuskon jumala ei voi olla sama. Minulle kysymys on teoreettinen, koska en usko kumpaankaan. Sopii lukea Uusi Testamentti ja Koraani. Minä olen lukenut, eikä noiden kirjojen jumala voi millään ilveellä olla sama. Vertailukohtana ei siis voi käyttää Vanhaa Testamenttia.

Jos kysyt asiaa suoraan muslimeilta, he tuskin vsataavat, että heidän jumalansa on sama kuin kristittyjen jumala. Käsitys yhdestä ja samasta jumalasta perustuu monien kristittyjen tietämättömyyteen ja väärään oletukseen, että kun molemmilla uskonnoilla on vain yksi jumala, niin se olisi sama.

On totta, että kristityt ovat sotineet toisiaan vastaan, mutta niin ovat tehneet muslimitkin. Kristittyjen välisiä sotia ei ole menossa yhtään, sen sijaan sotia, joissa muslimit ovat ainakin toisena osapuolena, on menossa vaikka kuinka monta. Muslimit eivät vain siunaa aseitaan, vaan lupaavat näissä sodissa kuolleille uskonveljilleen jopa paratiisipaikan ja vastutustajille karmean koston ja kohtalon.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä