maanantaina 27.09.2010

Nimimerkki "sivistymättömiä suomalaisia vastaan" kirjoitti pötkön lapsellista hölynpölyä. Juuri hänenlaistensa kukkahattutätien vuoksi kotouttaminen ei onnistu. Meillä on romaneissa hyvä esimerkki siitä, kuinka kotouttaminen voi epäonnistua, vaikka porukka olisi asunut maassa satoja vuosia.

Romanimiehen elinkaari keskimäärin ja pääpiirteissään on, että peruskoulun ja armeijan välillä ei oikeastaan tehdä mitään. Armeijan jälkeen - jos se yleensä käydään - ollaankin sitten jo työkyvyttömyyseläkkeellä tai vankilassa. Miksi? Koska yhteiskunta sallii sen, että romanit elävät yhteiskunnan ulkopuolella omaa heimoyhteiskunnan elämäänsä.

Romaninaisen elinkaari keskimäärin on, että peruskoulun jälkeen 18 vuotiaana puetaan romaniröijy päälle. Sen jälkeen ollaankin loppu elämä röijynkantajia - mitä nyt välillä voidaan piipahtaa vankilassa.

Tämä kaikki on mahdollista, koska yhteiskunta naiviudessaan antaa vetää itseään höplästä. Kun romanit valittelvat, että eivät saa töitä, niin ensimmäiseksi pitäisi sanoa, että pukekaas selllainen asu päällenne, jossa haetaan töitä. Kun romanit valittavat rasismista, heille on sanottava, että katsokaa itseänne ja tarkasti. Lappalaisilla olisi sama oikeus tepastella lapinpuvuissaan pyhät arjet. Miksi he eivät tee sitä? Siksi että he tietävät ettei kukaan hullu palkkaa lapinpukuista töihin.Miksi siis pitäisi palkata romaniasuinen?

Romaneilla ei ole kotoutumisen esteenä kielitaito, eikä suomaisen kulttuurin tuntemus. Esteenä on heidän oma ns.. kulttuurinsa, jossa ei todellakaan ole mitään säilyttämisen arvoista - ei kertakaikkiaan mitään.

Sama koskee niitä, jotta liehuvat täällä aavikkoasuissaan ja kamelinajajien housuissa. Naisilla tiukat huvit ja pää täynnä islamia. Yhteiskunta elättää heidät ja heidän lapsensa 100% ja vielä ilkeävät vaahdota rasismista, vaikka itse eivät laita tikkua ristiin kotoutuakseen - tämä siis keskimäärin.

Nämä - etupäässä somalit - tuovat esille kulttuuriaan. Mitä se on? Se on typerä kivikautinen heimokulttuuri, joka on islamin vankina. Itse asiassa islam on tuhonnut heidän alkuperäisen kulttuurinsa ajat sitten - näinhän islam tekee kaikkialla, missä se pääsee valtaan. Somalien ns. kulttuurissa ei ole myöskään kertakaikkiaan mitään, mitä täällä tarvittaisiin - päinvastoin, kaikki minkä he raahaavat mukanaan on haitaksi heille itselleen, heidän lapsilleen ja koko suomalaiselle yhteiskunnalle. Kuten saksalainen pankkiri kirjoitti, maahanmuuttavat muslimit tyhmentävät Saksaa. Sen he tekevät myös Suomelle.

Onko islam todella niin heikko, että se romahtaa heti, jos muslimi vaikka vain vertailun vuoksi lukee Uuden Testamentin? Ilmeisesti se on juuri niin heikko.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä