Kommenttia johon olit vastaamassa ei ole olemassa.

keskiviikkona 29.09.2010

Ah kun te ihmiset olette niin hauskoja. No Jospa ensin korjaan teille faktat itsestäni. Ensinnäkin olen naimisissa muslimin kanssa ja hänen kanssaan keskusteleme paljon koraanin sisällöstä ja islamista, koska olen itse hyvin utelias ja halukas ymmärtämään islamia. Olen itse kristitty ja kristittynä aion pysyäkin. En suinkaan sen takia, että ajattelisin kristinuskoa parempana. Minulla ei vaan ole tarvetta vaihtaa uskontoa. Tiedän millaista islamia hänen kotimaassaan harjoitetaan ja miten siellä tulkitaan koraania. Toki siinäkin on aina eroja niinkuin tälläkin tulkitaan UUTTA TESTAMENTTIA eri tavalla. Jos nyt mennään vaikka ihan siihen koraanin kohtaan, jossa mm. puhutaan naisen lyömisestä ja annetaan siihen ikäänkuin lupa niin esim. mieheni maassa ei kukaan sitä noudata. Kaikki muslimit eivät ota koraania täysin kirjaimellisesti niinkuin koskaan mitään uskonnollista kirjaa ei voi ottaa kirjaimellisesti. Jos mekin ottaisimme raamatun kirjaimellisesti niin johan olis erilaista elämä täälläkin. Jotkut muslimit kyllä tulkitsevat koraania hyvinkin kirjaimellisesti. Jihad tarkoittaa sitä, että kun esim. Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen niin Suomi teki jihadin eli puolusti itseään. Jihadia toki tulkitaan joissain osissa myös "vääränlaisesti", mutta jos vaikka USA tunkeutuu johonkin maahan niin siinä on jo silloin tilanne milloin ihmisillä on koraanin lupa puolustaa itseään. Tämä nyt oli vaan yksi esimerkki sisällöstä. Jos katsotaan vaikka Afrikkaa niin sielläkin löytyy niin monia eri tapoja harjoittaa islamia. Osa on aika julmia johon on vaikuttanut myös sen maan kulttuuriperintö vaikka väitättekin, että se olisi päinvastoin. Jos oikein kirjaimellisesti haluaa jotain tulkita niin mistä uskonnosta tahansa voi saada "oikeutuksen" tehdä hirveyksiä ihmisille. Mieheni kotimaassa tunsin itseni todella arvostetuksi naisena. Paljon enemmän kuin täällä "naiset ensin vaikka heikoille jäille" kulttuurissa. Juu tiedän nyt joku teistä ajattelee, että painukaa sitten sinne asumaan. Ehkäpä painummekin kun itse sinne pystyn muuttamaan.
Niin miksi muslimit ja muut ulkomaalaiset tulevat Suomeen. Noh syitä on varmaan monia, mutta nyt pitää erottaa pakolaiset muista maahanmuuttajista. Pakolaiset eivät yleensä valitse itse maata vaan heidät sijoitetaan. Sitten tietysti on turvapaikan hakijat. Osa tulee tänne rahan ja paremman elämisen perässä. Niinhän jotkut suomalaisetkin tekevät. Muuttavat toiseen maahan kun siellä' on jotain kivempaa tai parempaa tai ajatellaan, että sieltä voisi löytyä paremmin töitä tai elämä nyt vaan voisi olla siellä mielekkäämpää. Tänne tulee paljon somaleita. Miksi? No Somaliassahan on ollut vaikea tilanne jo pitkään ja varmaan melkein kaikki somalit ovat täällä pakolaisstatuksella. Miksi meidän pitää tänne ottaa ketään vaikka kotimaassa olisi miten vaikeaa? No, koska suurin osa ihmisistä ei ole sydämettömiä paskiaisia ja omaan napaan tuijottajia ja haluaa tarjota apua sitä tarvitseville. Irakista ja Afganista tulee nykyään paljon pakolaisia. Miksi? No johtuisikohan siitä, että USA:n hyökättyä sinne elämä siellä on käynyt vaaralliseksi ja vaikeaksi ja saatat tulla ihan "vahingossa" tai huvikseen tapetuksi amerikkalaisten toimesta. Tai talebanien tai kenen vaan. Tässä nyt vaan pari esimerkkiä. Jos ette pidä pakolaisista niin osoittakaa kiitoksenne amerikkaa kohtaan. Äänestäkää sitten niitä ehdokkaita, jotka haluavat sulkea rajat kokonaan tai toimia kuten Hitler.
UmKhaled: Tiedätkö ollenkaan Suomen tilannetta ja miten täällä työnantajat ja jopa koulutuksen järjestäjät suhtautuvat maahanmuuttajiin? Helsinki nyt on ihan eri asia kuin muut pienemmät kaupungit. Täällä et mitenkään saa työtä jos et osaa suomea. Niinpä on täysin mahdotonta oppia suomea töitä tekemällä. Senkin jälkeen kun osaat jo jonkin verran suomea ja haet töitä siltikin niitä on vaikeaa saada ja aina vedotaan kielitaidon puutteeseen vaikka osaisit myös englantia. Kielitaidon puutteeseen on helpointa vedota kun ei haluta palkata vaikka kielitaito riittäisi mainiosti haettuun työtön. Jopa koulutusten järjestäjät toisinaan valitsevat ihan hyvän kielitaidon omaavien maahanmuuttajien sijasta täysin alkoholistisuomalaisia koulutukseen. Eli kyllä tätä rataa maahanmuuttajat päätyvät samaan jamaan kuin romanit. Tunnen monta maahanmuuttajaa joilla sitä HALUA sulautua yhteiskuntaan on ja oppia suomea, mutta sitä ei tehdä täällä helpoksi. Jos työnantajat ja kantaväestö ei muuta suhtautumistaan maahanmuuttajiin on aivan sama millaista kotoutumista täällä vaaditaan. Silloin maahanmuuttajan ainut vaihtoehto pärjätä täällä on saada ihonväri vaaleaksi ja muut ei suomalaiset merkit itsestään pois ja omata täydellinen suomenkielen taito ettei kukaan vaan erehdy luulemaan muuksi kuin suomalaiseksi. Onneksi sentään jotkut yritykset on alkaneet palkata maahanmuuttajia sillä halukkaat tekevät hyvää työtä.
Tasa Arvo: Jos et halua maahanmuuttajille käyvän kuin romaneille niin muutappa vaikka itse suhtautumistasi. Ei valtio voi kotoutumista yksin tehdä jos me kansalaiset ja yksityiset tyänantajat ja jopa kunnallisetkin syrjimme maahanmuuttajia ihan vaan siksi kun emme heitä tänne halua. Se ei vaan nykypäivänä ole mahdollista, että halutaan ulkopuoliset pois Suomesta kokonaan tai pakotetaan kaikki elämään ja pukeutumaan täysin samalla tavalla kuin suomalaiset ellet sitten halua pyrkiä Hitleriksi ja aloittaa täyspuhdistusta. Ei suomalaisetkaan pukeudu täysin samalla tavalla joka puolella. Itse olen mm. pitänyt työhaastatteluja ja huomannut, että ei kaikki työttömät työnhakijat todellakaan pukeudu täysin koodin mukaan. Riippuu työstä vaikuttaako pukeutuminen siihen. Ja tiedän kyllä, että romanitkin osaavat painostaa nuoria elämään täysin heidän kulttuurinsa mukaan ja kaikki ei sitä ehkä halua. Se on hyvin valitettavaa, mutta sellaiseen voi puuttua ainoastaan antamalla jonkinlaista tukea jos joku haluaa irrottautua kulttuuritaustastaan, koska jos et tee niinkuin suku haluaa niin sinuthan potkastaan pihalle, jätetään yksin tai jopa vielä pahempaa. Emme me voi alkaa pakottamaan ketään muuttamaan omaa kulttuuriaan missään päin maailmaa vai olemmeko me täysin oikeassa oleva maa ja kansa? Mekö sanelemme diktaattorin lailla miten pitää elää ja pukeutua. Täällä säädetään lait ja niitä jokaisen tulee noudattaa. Mitä ihmiset muuten tekeevät on heidän asia. Tukea ja apua voi aina järjestää jos siihen on resursseja. Mikä sitten olisi ratkaisu työtä ja opiskelua vieroksuvien maahanmuuttajien suhteen? Se onkin vaikea kysymys, koska yleistäminen ei ainakaan toimi, että laitetaan joka ikinen maahanmuuttaja täysin samaan nippuun tai joka ikinen muslimi. Luuletteko, että kaikki tytöt kärsivät siitä, että heidät laitetaan pitämään huivia päässä? Ensinnäkään kaikki muslimit eivät sitä tee. Mieheni kotimaassa naiset alkavat käyttämään huivia vanhempana jos tahtovat ja yleensä suurinosa tahtoo. Naista ei syrjitä jos hän ei käytä huivia tai katsota pahalla. Muuten suurinosa pukeutuu aivan normaaleihin vaatteisiin. Täälläkin vanhemmat määräävät mitä lapsi laittaa päälle ja välillä kun katsoo puolialastomia teinejä niin itse mietin, että pakottaisivatpa vanhemmat heidät pukeutumaan hieman vähemmän huoramaisesti. Tosin jos joku haluaa kävellä puolialasti niin eipä se minulle kuulu. Onpahan enemmän naurun aihetta kaupungilla.
islaminopiskelija: Opiskeletko islamia arabiaksi, koska se on ainut kieli millä sitä yleensä muslimimaissa opetetaan? Enkä sanonut, että Tunisiassa ja Egyptissä olisi pakollista pukeutua minkäänlaiseen kaapuun. Sanoin, että jos Suomessa pakotetaan pukeutumaan meidän tavalla niin silloin muillakin mailla olisi oikeus tehdä sama.
Ystäväni tulkitsee kristinuskoa eri tavalla kuin minä. Hän pitää homoutta sairautena ja vastustaa naispappeutta, koska hänen mielstään raamatussa ja uudessa testamentissä niin sanotaan. Itse olen täysin eri mieltä, mutta se ei ole esteenä meidän ystävyydelle. Hän ei myöskään katsoa islamin uskontoa hyvällä. Sekään ei häiritse ystävyyttämme eikä hänen ysatävyyttään miestänikään kohtaan. Ja uskonto on ystävälleni todella tärkeä asia ja elämäntapa sekä ohjeistus elämään. Eli eri mielipiteistä huolimatta pystymme olemaan ystäviä. En voi ymmärtää miksi teilä on niin suuri tarve yleistää kaikki muslimit samaan kategoriaan vaikka kuinka olisitte opiskellut sitä tätä ja tuota ja lukeneet koraanin kannesta kanteen. Ajatteletteko samoin juutalaisista, joille uskonto on myös olennainen osa elämää? Olennaisempi osa kuin suurimmalle osalle suomalaisista. Oletteko myös heitä ja heidän tapojaan vastaan? Eivät hekään elä rauhanomaisesti Israelissa.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä