torstaina 30.09.2010

ÄLKÄÄ VAAN LUKEKO! TÄMÄ ON LIIAN PITKÄ LUETTAVAKSI! Ensinnäkään mieheni ei ole minulle syöttänyt mitään tietoa islamista. Jos häneltä jotain kysyn hän vastaa kuinka hän itse ajattelee ja kuinka hänen maassaan yleisimmin asia menee. Hän itse tutkiskelee niinkuin minäkin erilaisia kantoja asioihin ja näkemyksiä ja on nähnyt islamin erot mm. Iranissa, Irakissa Afganistanissa ja Saudi-Arabiassa. Myös työnsä kautta hän on ollut tekemisissä monien eri kansalaisuuksien ja kulttuurien kanssa. Hänen kotimaassaan näin millaista muslimielämä siellä on. En ole koskaan väittänyt tietäväni kaikkea islamista. En todellakaan tiedä. Ero on siinä moniin muihin, että en usko kaikkea mitä media syöttää. Muslimitko ne länsimaista mediaa hallitsevatkin? Mikään media missään ei koskaan uutisoi positiivisista asioista. Uutisoidaan kaikki paha, koska se myy ja kiinnostaa. Jos koko maapallon vääestöstä' vaikka se 1% kokoajan pääsee uutisiin niin silloinhan se tarkoittaa, että sen 1 % lisäksi ainakin 40% ajattelee ja toimii aivan samalla tavalla. Kukaan ei ole aivopessyt minua ajattelemaan, että amerikkalaiset ja juutalaiset ovat kaiken pahan alku ja juuri. On vaan aika mielenkiintoista se, että kun aletaan katsomaan vaikka näitä kansainvälisiä suuryrityksiä olivatpa ne lähtöisin sitten USA:sta tai muualta niin kuinka monta yhtiötä juutalaiset omistaa? Mihinkä niiden yhtiöiden voittoja käytetään? Isot yhtiöt pyrkivät myös aina vaikuttamaan politiikkaan. Onneksi olkoon jos ajattelette USA:n jotenkin pelastavan ihmisiä hirmuhallitsijoilta ja pahoilta muslimeilta. Luuletteko tosiaan, että niitä ihmiset kiinnostaa paskan vertaa? Kyllä se on öljy, valta ja raha joka puhuu ja merkitsee. Muslimien sijasta teinä pelkäisin ennemmin Kiinaa. Siellähän se kaikki teollisuuskin nykypäivänä on ja se antaa paljon valtaa maailmassa myös.
Tasa Arvo, olet aivan oikeassa siinä, että se apu nimenomaan pitäisi tapahtua paikallisesti. Ongelmana vaan on se, että kuinka saadaan esim. EU toimimaan eri tavalla. Isot tuottajat/yhtiöt suoltaa köyhiin maihin mm. halpaa voita, sokeria jne. Paikallinen tuottaja ei pysty kilpailemaan euroopasta tuleman halvan massatuotannon hintojen kanssa. Menettää elinkeinonsa eikä löydä omassa maassaan muuta työtä. Mitä on tehtävissä? Suljetaan kaikkien maiden rajat ettei kukaan vaan liiku yhtään minnekkään? Kuolkoon vaikka nälkään siellä? Totta on, että ihmisiä on aivan liikaa maapallolla, joten rajoitetaanko ihmismäärän kasvua siten, että ne joilla on rahaa pärjää? Jospa lopetettais Suomestakin lähes ilmainen terveydenhuolto ja annetaan niiden kuolla joilla ei ole rahaa maksaa? Kuinka monessa maassa on sotatila? So what, ei ole meidän ongelma. Olkoon vaan siellä omissa sodan jaloissa. Vain suomalaisilla oli etuoikeus lähettää naisia ja lapsia Ruotsiin sodan aikana pakoon. Näinko tämän pitäisi siis mennä? Mekö olemme se super rotu joka tietää kaikesta kaiken ja voi maailmassa toimia juuri niin itsekkäästi kuin haluaa? Jos ette tiedä miksi esim. Afrikassa on monessa maassa niin kusinen tilanne, että varmasti ihmiset pyrkivät sieltä pois jos rajat ei ole suljettuina ja ihmisiä ammuta jos poistuu maasta. Lukekaa vaikka historiaa ja perehtykää länsimaiden ja yritysten toimintaan niin saatte vastauksen miksi siellä on asiat päin persettä. Juu tiedän ei nyt ihan jokaikisestä asiasta voi länsimaita syyttää, mutta aika monesta voi. Voitte kyllä ajatella islamista mitä tahansa, mutta se on sivistymätöntä jos hyökkää ihmistä kohtaan uskonnon perusteella ilman, että on tutustunut kyseiseen ihmiseen millään tavalla. Ja juu ei työnantajia voi syyttää jos eivät halua maahanmuuttajia palkata. Ei heitä voi syyttää jos eivät halua palkata pitkäaikaistyöttömiäkään tai alkoholisteja. Kuinkahan moni muuten työttömistä vaikka kärsii päihdeongelmasta? Kun puhutaan työttömien määristä niin kuinka moni niistä työttämistä todella on normaalisti työkykyisiä ja oikeasti potenttiaalisia, ahkeria, luotettavia työntekijöitä?
En muuten sanonu, että ilman työpaikkaa ei voi oppia suomea. Pointtini on ollut, että jos ei järjestetä tarpeeksi suomen kielen koulutusta on aika heikot mahdollisuudet kieltä täällä oppia ainakaan kovin nopeasti. Ja töitä et saa jos et osaa kieltä.
Saatte siis ajatella islamista mitä hyvänsä. Ei vaan pitäisi aina yleistää tai lietsoa ihmisiä ajatteluun tai toimintaan syyttömiä vastaan. Jos te näette islamin sotaisana ja väkivaltaisena uskontona niin sitten näette. Teillä on siihen kyllä oikeus, mutta on turha väittää, että jokainen muslimi on myös väkivaltainen hullu ja lietsoa ihmisiä vihaamaan jotain ihmisryhmää tuntematta joka ikistä. Minä vihaan amerikkalaisia, koska USA on tämän maailman syöpä. En koita käännyttää muita aloitteellisesti amerikkalaisia vastaan, enkä ajattele, että jokaikinen amerikkalainen on samanlainen idiootti. Sielläkin vaan toimii hyvin tehokkaasti osalle ihmisistä aivopesu kuinka USA on maailman paras paikka asua ja että koko maailma ihannoi ja odottaa USA:n tarjoamaa pelastusta. Me kaikki haluamme elää ja olla juuri niinkuin amerikkalaiset. Kun synnyt perheeseen, jossa tätä jauhetaan jo äidinmaidon mukana niin vaatii aika paljon ennenkuin voit muuttaa käsitystä muusta maailmasta. Aseillako saadaan maailmaan rauha ja pakottamalla?
Ja vastaan jo nyt kun kuitenkin joku sanoo, että täällähän minä kokoajan tyrkytän omia ajatuksiani teille. Minä en aloittanut ensimäisenä kirjoittamaan minnekään minkäänlaista paatoksellista julistusta omista ajatuksistani. Huomasin kommentoinnin ja halusin tuoda oman näkemykseni ja kannanottoni peliin. En myöskään pidä blogia, jossa koittaisin kirjoittelullani kiihottaa muita amerikkalaisia vastaan. Ihmisten pitäisi keskustella enemmän asioista ihan julkisestikin, mutta kun se menee niin, että joku jauhaa vaan sitä yhtä näkemystä eikä siihen kukaan anna toista näkemystä. Tosin monet ihmiset ovat päättäneet, että asia on näin ja on aivan sama mitä joku siihen sanoo. Itse ajattelin aikaisemmin myös, että muslimit on hulluja ja islam on kauhea uskonto kun muuta en mediasta saanut irti. Sitten kun olin "haukkunut" nykyistä miestäni tarpeeksi aloin perehtymään islamiin enemmän ja luin ensimmäiseksi Jaakko Hämeen-Anttilan Islamin opas -kirjan. Jos olisin aloittanut lukemisen vaikka koraanista niin tuskin olisin mieltäni ainakaan sen perusteella muuttanut. Kun oikeasti on avoin ottamaan erilaista tietoa vastaan niin myös näkee kunnolla. Patrioottiset amerikkalaiset ei esim. kestä minkäänlaista kritiikkiä rakkaasta maastaan tai sotilaistaan. Minä kestän kritiikkiä Suomesta ja suomalaisista sekä myös vaikka kristinuskosta ja kuulen mielelläni muitakin näkemyksiä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä