torstaina 30.09.2010

Jaakko Hämeen-Anttilan Islamin opas -kirja on siloiteltua, kiiltokuvamaista islamin satua - kuin Tuhannen ja Yhden tarinoita. Hän ei ole uskaltanut kirjoittaa islamista lähestulkoonkaan totuutta ainakin kahdesta syystä. Ensinnäkin hän elää islam-tarinoista ja islam-gurun maineestaan. Toiseksi henkikulta on hänellekin kallis - kyllä hän hyvin tietää, miten voi käydä niille, jotka omalla nimellään julkisesti kertovat islamista totuuksia: joku fanaattinen islam-hörhö kuvittelee pääsevänsä sankariksi ja paratiisiin murhaamalla jonkun, joka kirjoitti Muhammedista hänen mielestään väärin.

Hämeen-Anttila tietää varsin hyvin, että islam on puhtaasti Muhammedin omaa keksintöä ja että tarinat enkeli Gabrielista ovat hölynpölyä ja valhetta.Hän tietää myös - kuten kaikki historiaan perehtyneet - että koraani kirjoitettiin kymmeniä vuosia Muhammedin kuoleman jälkeen ja jo siksi väite ja uskomus, että se on jumalan sanaa sellaisenaan on absurdi. Toki muutoinkin ajatus jumalan sanelemasta kirjasta on naurettavan lapsellinen.

Hämeen-Anttila on kirjoittanut kirjansa etupäässä muslimien näkökulmasta, siis kuinka muslimit islamin näkevät, eikä se siten ole mikään totuus islamista - oikeastaan se on islamin valheiden esittelyä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä