perjantaina 01.10.2010

Anas -lääkärin tiedot ovat 1400 vuotta vanhoja - olisi hänenkin aika siirtyä 2000 luvulle. Itse asiassa uskomus sianlihan saastaisuudesta on islamia paljon vanhempi ja perustuu aivan oikeaan perimätietoon siitä, että sianliha ei Lähi-idän ilmastossa säily yhtä hyvin kuin naudan ja sianliha. On myös totta, että jos sika syö toisten eläinten lihaa, se voi saada trikiinitartunnan. Jos sianlihaa ei tällöin valmisteta riittävästi kuumentaen, voivat trikiinit siirtyä ihmiseen, mikä oli kylläkin tuohon aikaan hengenvaarallista, eikä se ole vaaratonta nykyäänkään.

Nykyään teurastamot toimivat kuitenkin valvotusti ja jokainen teuraseläin tutkitaan, eivätkä siat ainakaan täällä pääse syömään toisten eläinten raatoja. Kylmäketjut ovat myöskin toimivat, joten sianlihaa voi popsia ihan huoletta, niinkuin valtaosa länsimaalaisista hyvällä ruokahalulla tekeekin.

Todellakin luulisi, että lääkärin koulutuksen saanut aikuinen mies ymmärtäisi erottaa tällaisen uskonnon hölynpölyn tosiasioista. En sitten tiedä, mistä kirjasta hän on lääkärin ammattinsa opiskellut - ilmeisesti lääkärinopintoihin on kuulunut aimo annos koraania, mikä tunnetusti sumentaa ajattelua.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä