sunnuntaina 03.10.2010

Nimimerkki "sivistymättömiä suomalaisia vastaan" kirjoittaa tyylillä, josta käy hyvin ilmi, ettei hän voi olla kovin "sivistynyt". Lisäksi hän heittelee väitteitä, jotka eivät pidä paikkaansa.

Nimittäin jopa EU:hun pyrkivässä Turkissa kristityt joutuvat kokemaan monin paikoin paljon huonompaa kohtelua kuin muslimit länsimaissa. Mitä luulet tapahtuvan Turkissa muslimille, joka luopuu islamista ja ryhtyy kristityksi? Melkein poikkeuksetta hän menettää asuntonsa, työpaikkansa, sosiaaliset verkostonsa ja kaiken lisäksi joutuu uhkailujen ja painostuksen kohteeksi. Iranista taas juutalaiset pakenivat lähes kaikki, kun muslimit alkoivat tappaa heitä. Lukaise vaikka tämän viikon HS:n viikkoliitteestä erään iranilaisen tarina.

Mitä taas muslimien haluun islamilaistaa koko maailma tulee, niiin sinä olet ilmeisesti niitä harvoja ihmisiä koko maapallolla, joka ei tiedä sitä. Halu on lähtöisin Muhammedista ja hänen keksimästään uskonnosta. Varmemmaksi vakuudeksi voit lukaista siitä myös itse koraanista, jos miehesikään ei asiaa tiedä tai halua sitä kertoa. Kyllä tämän tietäminen kuuluu yleissivisstykseen. Vastaavasti annapa huviksesi miehellesi Uusi Testamentti käteen ja pyydä häntä lukemaan se kokonaan. Katso mitä tapahtuu.

Siispä jos pidät itseäsi edes hiukan sivistyneenä, ota asioista selvää, äläkä kirjoittele pintapuolisen tiedon, mutun ja lomamatkoilta saadun ns. kulttuurin tuntemuksen perusteella. Se että miehesi on muslimi, ei lähtökohtaisesti lisää sinun tietämystäsi islamista, vaan se voi vain laittaa näkökyvyllesi rajoituksia.. Se että asetat itsesi tällä palstalla muita sivistyneemmäksi, osoittaa kyllä sinusta jotain sellaista, että siitä on sivistys kaukana. Mutta kuten jo alussa mainitsin, se huokuu kirjoituksistasi muutenkin.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä