lauantaina 11.09.2010

1. Naiset eivät ole tasaarvoisia. Jos mies tappaa toisen miehen hänet voidaan myös teloittaa mutta jos hän tappaa naisen, niin sitä ei seuraa kuoleman rangaistusta Suura 2:178

2. Naiset eivät ole tasavertaisia miehiin verrattuna perinnönjaossa. Naiset voivat vain periä puolet siitä mitä miehet. (Sura 4:11).

3. Naiset eivät ole tasavertaisia miesten kanssa oikeudessa.Kaksi naista ovat sama kuin yksi mies, jos tarkoitetaan todistusta niin yhden miehen todistus vastaa kahden naisen todistusta (Suura 2:282).

4. Vaimo on omaisuutta islamin mukaan (Suura 3:14), ja seksi objekti (Suura 2:223).

5. Naiset ovat epäpuhtaita. Jos mies koskettaa naista ennenkuin hän rukoilee hänestä tulee epäpuhdas (Suura 4:43, ja Suura 5:6).

6. Islam myös opettaa että aviomies voi rankaista vaimoaan lyömällä häntä tai hän voi rankaista vaimoaan jos tämä kieltäytyy seksistä kanssaan (Suura 4:34).
7. Mies voi erota vaimostaan suullisesti sanomalla kolme kertaa: " Minä eroan sinusta", ja ero astuu voimaan (Suura 66:5). Vaimo ei myöskään ole sallittu naida häntä uudelleen ellei hän ensin ole ollut toisen miehen vaimona eron jälkeen, tätä kutsutaan el mohalil:ksi mikä tarkoittaa laillisuutta (Suura 2:230).

8. Muslimi voi naida neljä vaimoa mutta naisella ei ole samanlaista oikeutta(Suura 4:3).

1. Jos muslimi hyväksyy tai kääntyy mihinkään toiseen uskontoon tai uskoon vaikka kristityksi häntä ei pidetä enään kansalaisena, vaan hänen oikeutensa otetaan häneltä pois ja hänestä tulee petturi, joka on oikeus tappaa (Suura 4:89 ja 9:12). Ja huomaa seuraava laki uskosta luopumisesta " kuka tahansa henkilö luopuu islamista eikä tee parannusta 30 päivän aikana hänet tulee hirttää"hanged."223
2. Toisin ajattelevat ryhmät eivät ole hyäksyttyjä islamissa koska islam saa sääntönsä allahilta ja allahia ei voi vastustaa (Suura 4:59)

3. jumala (Allah) ohjaa ja harhaanjohtaa kenet hän haluaa (Suura 6:126 ja 14:4).

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä