sunnuntaina 03.06.2012

Teoriassa on helppo vaatia erottamaan islam ja kulttuuri mutta käytännössä ne ovat sulautuneet yhdeksi. Uskonto ei ole vain sitä mitä toivoisi sen olevan vaan myös mitä se todellisuudessa on; kuinka sitä käytännössä noudatetaan ja mitä ilmiöitä - hyviä ja huonoja - siihen liittyy. Siinä missä ristiretket ja noitavainot ovat aikoinaan olleet osa kristinuskoa, on terrorismi, jihad, naisten sukuelinten silpominen ja sharia-lain soveltaminen osa nykypäivän islamia. Ja se on hemmetin huolestuttavaa.

Mitä kertoo se, ettei maailmassa ole ainuttakaan muslimimaata jossa esimerkiksi YK:n ihmisoikeudet toteutuisivat edes kohtuullisesti? Ovatko ne niin karkeassa ristiriidassa Islamin arvojen kanssa? Käytännössä kaikki islaminuskoiset maat (saudeja lukuunottamatta, öljhyvarojen vuoksi) kärsivät valtavasta köyhyydestä, väkivaltaisista levottomuuksista, työttömyydestä ja kunnollisen infrastruktuurin puutteesta. Voisiko islam olla tätä ylläpitävä tekijä? Naisen asema on käsittämättömän huono jo suoraan sharian perusteella. Muslimimaista muuttanut väestö syyllistyy euroopassa tilastollisesti suhteettomaan suureen määrään raiskauksia ja väkivaltarikoksia. Minusta on täysin perusteltua pohtia kysyä mikä nämä ilmiöt aiheuttaa jos ei uskonto? Miksi samanlaisia ilmiöitä ei esiinny vaikka Japanissa tai Aasian ei-muslimimaissa?

Yksilöt ovat tietysti aina yksilöitä mutta minusta Islam uskontona sisältää paljon huolestuttavia fundamentalistisia piirteitä joita ei pidä hyväksyä tai kunnioittaa uskonvapauden nimissä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä