lauantaina 04.09.2010

Odottelin innolla eilen illalla TV1 Muslimielämää-ohjelmassa taksikuski-Pasin perussuomalaisille tarjoamia sloganeita, vaan eipä tullut kuin yksi: "En ole rukoillut, enkä rukoile". Mieleeni tuli heti se vanha mainosspotti, jossa kundi tulee bensa-aseman baarista ulos ja sanoo: "En oo juonu maitoo enkä juo". - Ja sen kyllä huomaa.

Tämä mentori, muslimiksi kääntynyt suomitäti (joku Ishra niminen, ehkä entinen Irja?) oli viehättävä, kun osallistujat kritisoivat mm. naisten lyömistä muslimmaissa. "Kehoitetaanhan niin Koraanissakin", luki kotitehtävät hyvin tehnyt strippari-Kirsikka. "En minä voi sille mitään, että se on käännetty niin!", tuohtui mentori-Irja. Niinpä niin, eihän huono kohtelu ole suinkaan Koraanin mukaista.

Tyytyväisen oloiselta sunnilääkäriltä, joka on selvästi ollut usein sydämmelle terveellisten lammaspatojen äärellä, olisin kovasti odottanut hänen kannanottojaan islamin soveltamisesta eurooppalaisiin oloihin. Siitä hän sanoikin tietävänsä mutta tietääkö hän, että hänen kotimaassaan juuri sunnimuslimit vainoavat shiiamuslimeja, kuten juuri muutama päivä sitten tapahtui esim. Pakistanissakin?

Mielenkiintoisin lause, jonka nämä mentorit toistivat muutamaan kertaan oli se, että islaminuskonnossa "puhutaan TEOISTA eikä IHMISISTÄ". Halleluja. Siinähän se taas tuli.

Ihmisen teot ovat siis tärkeimmät kuin ihminen itse - kiitos tiedosta! Jeesuksen mukaan taas IHMINEN on Jumalalle tärkein eikä hänen omat TEOT tai yritykset olla parempi ihminen merkitse Jumalalle mitään.

Koraanin lait, joita kerrottiin jo aiemmin olevan noin 200 kpl, eivät merkitse Jumalalle mitään. Sama asia juutalaisille annetussa vanhassa laissa, jonka Jeesus (täysi ihminen, täysi Jumala) kumosi ristillä antaessaan itsensä uhriksi. Jumalan ARMO antaa ihmiselle luontaisen halun toimia Jumalan tahdon mukaan. Usko ei ole kamppailua tai kilvoittelua, kuten katolinenkin kirkko on jo virheellisesti opettanut vuosisatojen ajan.

Muslimielämää-ohjelmaan tekijät lienee hakeneet suomalaisia "pienoiskoossa": On homoa, stripparia, ateistia, teologianopiskelijaa ja perussuomi-naista, joka on kaikesta eri mieltä. Vastakohta-asettelu on toimiva - kyllä siinä islaminuskonto "hyvyydessään" pärjää mainiosti!

Onneksi lopulta sentään se telttajengin teehetki näytti meille katsojille jo ihan visuaalisesti, mitä on odotettavissa meidän monikulttuurisessa Suomessa.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä