perjantaina 10.09.2010

Ajattelin, että ohjelman ideana oli vähentää ennakkoluuloja eri uskontojen välillä, ei mikään käännytystyö. Vaikutus näyttää olevan hyvin päinvastainen, Ainakin tällä palstalla kristityt hyökkäävä kiivaasti muslimeita vastaan. Vastaavia kristinuskoa loukkaavia kommentteja ei niinkään muslimien taholta esiinny.
Itse elän muslimina muslimimaassa ja ole siitä onnellinen. Saan harjoittaa rauhassa omaa uskontoani ilman parjauksia ja rasismia. Näistä jutuista päätellen kyllä islamia harjoitetaan eri maissa hyvin eri tavalla. En ymmärrä vain näitä naisia, miksi he avioituvat muslimimiesten kanssa, jos heidän asenteensa tähän uskontoon on ei pelkästään kielteinen, vaan suorastaan vihamielinen? Miten tällainen avioliitto voi olla onnellinen? Kuvittelisin, että aviopuolison uskontoa tai kulttuuria täytyisi edes yrittää ymmärtää ja kunnioittaa, vaikka ei islamiin ole mikään pakko tosiaankaan kääntyä edes avioliitossa.
Islam ei ole mikään valloitususkonto, mutta sillä on oikeus puolustautua.Ovat tainneet historian opetuksissa jäädä väliin ne oppitunnit, kun puhuttiin ristiretkistä? Maallisessa maailmassa uskonto sotketaan aina politiikkaan, kulttuuriin traditioihin. Ei varmaankaan ole olemassa yhtään maata, jossa islamin
usko toteutuisi täydelleen, jos edes sinnepäinkään. Siihen ihmiset eivät ole kykeneviä. Mutta Allah ei sitä vaadikaan, sillä Hän tietää vajavaisuutemme, onhan Hän itse meidät sellaisiksi luonut. Hän yrittää vain kannustaa meitä pyrkimään parempaan....
Minulle tärkeä kysymys on Jeesuksen asema. Islamissa hän on Muhammedia (PBUH) edeltänyt profeetta, joka on saarnannut SAMAN Jumalan asiaa. Onko hän koskaan itse sanonut olevansa Jumalan poika? Jos hän käyttää sanaa "Isä", on kai ymmärrettävä, että ilmaisu on vertauskuvallinen. Kun olen puolet elämästäni ollut kristitty ja puolet muslimi, voisin luulla ymmärtäväni jotain kummastakin uskonnosta. Joku sanoikin: ero näiden uskontojen välillä on kuin veteen piirretty viiva. Mutta jo koraanissa on ennustettu, että näiden uskontojen välillä tulee olemaan riitaisuuksia. Valitettavaa - mutta totta.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä