sunnuntaina 12.09.2010

".....Raamatussa sanotaan,että Jeesuksen tähden ihmisiä tapetaan,kuten nyt kristittyjä Pakistanissa,ja jopa omaiset ilmi antavat niitä omaisiaan,jotka Jeesukseen uskovat.Se tuo tulta,kuolemaa ja väkivaltaa,sillä nimi Jeesus jo yksin saa vihan toisuskoisten mielessä nousemaan."

Toi oli kyllä yksi muikeimmista raamatunkohdan selityksistä mitä olen koskaan lukenut. XD Jeesus sanoo yksiselitteisesti, että hän on tullut "heittämään" tulta maailmaan. Tulella hän tarkoittaa selvästi nimenomaan riitaa, eripuraa ihmisten välillä. Voivotteleeko Jeesus ihmisten välille lietsomiaan riitoja joita hän on tullut tänne heittämään? Onko hän pahoillaan siitä, että ihmisten välille tulee hänen takiaan eripuraa? Ei. Hän toteaa yksiselitteisesti malttavansa tuskin odottaa että se eripura jo syttyisi. Jeesukselle se on tavoiteltava asia, ihana asia jota hän tuskin malttaa odottaa.

Ja sen sinä saat väännettyä siten, että tulenlietsoja, riidan ja eripuran kylväjä muuttuukin uhriksi, ja riidantekijät ovatkin "niitä muita".

Kristityt ovat aivan samalla tavalla sokeita omalle uskolleen kuin muslimitkin. Kunhan tarpeeksi kauan hokee "rauhan uskonto", "rauhan uskonto", se muuttuu todeksi, vaikka itse ideologia selkeästi viestii jotain ihan muuta.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä