tiistaina 14.09.2010

Kriittistä suhtautumista haditheihin. On haditheja, joissa Profeetta kertoo omia mielipiteitään. On haditheja, joissa Profeetta toistaa Allahin ohjeita. On haditheja, jotka ovat toisten ihmisten kertomuksia Profeetasta. On haditheja, jotka ovat toisten ihmisten kertomuksia asioista yleensä.
Myös autenttissudeltaan on hyvin eriasteisesti varmistettuja haditheja.
Mitä tulee Profeetan sukupuolielämään todettakoon: Hän oli ihminen ja eli kuin aikalaisensa. Hänellä oli kuitenkin vaimoja huomattavasti vähemmän kuin miehillä keskimäärin. Kun ilmestyi suura, jossa vaimojen lukumäärä rajoitettiin neljään, ei se tarkoittanut, että miesten piti hylätä muut vaimonsa siltä seisomalta ja jättää vain ne neljä. Tuohon aikaan oli hyvin tavallista, että isät naittivat tyttärensä jo lapsina, varsinkin jos eivät tunteneet kykenevänsä huolehtimaan heistä riittävästi. Ei tietenkään ollut sallittua kajota tyttöön ennen sukukypsää ikää. En tiedä, miten tarkalleen on varmistettu Aichan ikä aikana, jolloin ei mitään kirjanpitoa tällaisista asioista ollut.
Ei-muslimit eivät näytä tajuavan, että Profeetta Muhammed oli ihminen eikä mikään pyhimys eikä munkki. Koraanin ilmestymisen myötä hän tietenkin muutti
elämäntapojansa sen mukaisesti.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä