lauantaina 02.10.2010

"Tietohan on voimaa."

Kaikki informaatio ei ole tietoa. Meillä on käsillä hirvittävä määrä informaatiota. Tietoa sen sijaan on aika vähän. Yksittäisen ihmisen on hyvin vaikea, jopa mahdoton tietää mikä kaikesta informaatiosta on tietoa ja mikä pelkkää matkan varrella värittynyttä informaatiota. Kaikki tieto mitä meillä on suodattuu monen filtterin läpi. Sekä täällä länsimaissa että siellä islamilaisissa maissa. Tämän vuoksi ihmisten pitäisi älytä lopettaa fundamentalistinen suhtautuminen yhtään mihinkään tietoon oli se sitten jonkun Jumalan antamaa "tietoa" tai vaikkapa netin kautta saatua "tietoa". On hyvä että meillä on paljon informaatiota, mutta ihmisillä on taipumus valita kaikesta informaatiosta faktaksi se mikä palvelee jotakin omaa tarkoitusperää.

"Youtubessa on erittäin hyvää opetusta: Kamal Saleem, Walid Shoebat,Hassan Yousef,Wafa Sultan, Ayaan hirsi Ali"

Silloin kun alat puhua "opetuksesta" sorrut itse fundamentalismiin alistumalla jonkun ulkopuolisen opettajan talutusnuoraan. Oli se sitten vaikka jostakin uskonnosta luopunut henkilö. Asioihin ei koskaan pitäisi suhtautua mustavalkoisesti eikä ulkoapäinohjautuvasti.

"Miksi ei kertoa koko totuutta ja kaikkia puolia,jos jostain uskonnosta halutaan antaa monipuolinen kuva?"

Tai siis miksi ei kerrota sinun totuuttasi ainoana oikeana totuutena islamista? Minun ei ole lainkaan vaikea uskoa etteivätkö mentorit antaneet niin monipuolista ja rehellistä kuvaa islamista kuin kykenivät.

Minusta tässä ohjelmassa itseasiassa tuli aika monipuolinen kuva islamista jos sitä osasi katsoa sillä tavalla. Ohjelmassa oli sijaa kritiikille hyvin paljon, perustelluille kysymyksille joita varsinkin Eija osasi esittää perustellusti. Myös vastauksille oli tilaa. Minusta hyvän lisän toi vielä se, että ohjelmassa esiintyi fundiskristitty jonka sanoma ei jäänyt kenellekään epäselväksi. Esille tuli islam myös fundiskristittyjen näkökulmasta joka toi esille sen vastakkainasettelun, ja kontrastin joka on nimenomaan se vaarallinen asia koko tässä ilmiössä. Ainoa ongelmallinen asia oli tiettyjen oppilaiden asenne jolla he olivat lähteneet ohjelmaan.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä