sunnuntaina 19.12.2010

Olen sitä mieltä, että alkoholistia ei voi auttaa kukaan muu kuin alkoholisti itse, ei vanhemmat, tyttöystävät, sukulaiset, ei kukaan. Jos alkoholistilta puuttuu itseltään halu päästä alkoholista eroon, ei kukaan mukaankaan pysty häntä auttamaan, Ainoa, joka voi vapauttaa päihteidenkäyttäjän päihteistä on käyttäjä itse, vain hänen oma luja tahto lopettaa päihteiden käyttö auttaa häntä pääsemään päihteistä eroon. Olen seurannut perheenjäseneni alkoholinkäyttöä ja olemme perhepiirissä yrittäneet puhua hänelle, auttaa ja tukea häntä että hän lopettaisi juomisen, tätä on jatkunut jo vuosia ja olemme tulleet siihen tulokseen, ettei siinä mikään auta, jos juoppo haluaa juoda, se juo niin pitkään kun henki pihisee, ellei sitten todella tapahdu ihmettä, että alkoholisti alkaa itse haluta raittiutta, silloin se juomisen lopettaminen voi onnistua, kun hän itse tulee siihen pisteeseen ja niin pitkälle sen juomisen kanssa että alkaa päässä itää ajatus, että voisihan sitä elää fiksumminkin, kuten Irwin vainaa jo aikoinaan lauloi.

Seurasin kaikki Katkolle jaksot ja jotenkin minulla oli Marcista sellainen tunne, että se retkahtaa kun Katko päättyy, että hänestä ja muistakin ohjelmaan osallistuneista välittyi sellaisen tunne, etteivät he oikeastaan olleet tehneet päätöstä, päättäneet, että nyt tämä juominen loppuu, kuten Marc itsekin totesi, että sitä keksii vaikka minkälaisia selityksiä ja perusteluita, että voi taas ottaa huikan ja siitä se sitten lähtee... Kyllä se juomisasia pitää käydä itsensä kanssa niin pohjia myöten mielleessään lävitse, tavallaan suggeroida itsensä, ettei halua enää juoda, ettei se kannata, eikä siinä ole järkeä ja uskompa, että tähän raitistumiskuvioon kuuluu retkahduksia, varmastikin useampiakin, kunnes alkaa näkyä tuloksia siihen suuntaan että ihminen alkaa päästä päihteistä eroon jos on päästäkseen.

Pahoitin todella mieleni, kun näin tämän viimeisen Katkolle jakson ja oli käynyt kuten olin pelännyt, mutten uskonut, että 3 kk:ssa tuon näköiseen kuntoon Marc oli itsensä saattanut, hänhän ei kuitenkaan ole vielä mikään kovin vanha ihminen, vaan mies parhaassa iässä ja nuoruuden päiviä vielä paljon edessä ja oli tuossa ajassa saanut itsensä, Anteeksi nyt vain; ihan rapajuopon näköiseksi. Kun siinä ohjelman edetessä alkoi nousta esiin Marcin viehättävä, raitis, oma itsensä puoli, vähän, sellaisine villin oloisine hiuspehkoineen.Kaikista muistakin ohjelmaan osallistuneista huomasi ohjelman edetessä, että se raitistuminen näkyi jokaisen kasvoista sellaisena raikkautena, terveenä kirkkautena ja tervehtymisenä, kun keho pääsi elpymään alkoholin aiheuttamista haitoista. Harmittaa, minkä tämän hurmaava mies meni itselleen tekemään. Jotenkin kosketti, kun hän perusteli juomistaan ujoudella, se kosketti kovasti minua siksi, koska olen itsekin ollut lapsesta saakka miltei sairalloisen ujo ja tämä on rajoittanut elämääni ja osallistumistani täysipainoisesti eri tilanteissa.Ja itsekin aloitin alkoholi kokeilut, liian varhain, erittäin ikävin seurauksin, joista kärsin tänäkin päivänä, mutta kuitenkin, päihteiden käyttö kohdallani on pysynyt kohtuudessa.

Toivon todella, että Marc saa itsestään otteen ja pääsee päihteistä eroon, tuossa menee kyllä mielenkiintoinen ja miellyttävän näköinen persoonallisuus hukkaan jos hän jatkaa juomista ja tästä seuraa se, ettei hyvä hötkyile.

Toivon todella, että Marc; saat niska-otteen alkolista ja saat elämäsi uusille raitelle. Ymmärrän sinua siinä ujous-asiassa, et ole ainoa, on meitä muitakin samasta ongelmasta kärsiviä.

Voimia sinulle Marc!

T: Hengen heimolainen

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä