keskiviikkona 22.09.2010

Hyvä Miriam Al- Khulaifi, etkö tiedä miksi islam kiinnostaa niin paljon?

Kuten Bysantin keisari Manuel II Palaiologosta (1350–1425) jo sanoi, islamin pyhänä kunnioittama profeetta Muhammed toi maailmaan ainoastaan pelkkää julmuutta ja epäinhimillisyyttä.

Siksi se meitä kiinnostaa, varsinkin kun tuo pitää edelleenkin paikkansa. Muslimit todistavat päivittäin rauhanuskontoaan räjäyttelemällä pommeja, joissa viattomia ihmisiä kuolee. Niinpä muslimit muistuttavat päivä päivältä yhä enemmän pilakuviaan.

Islamissa pitäisi tehdä uskonpuhdistus, jossa ensinnäkin kumottaisiin se älytön väite ja uskomus, että koraani olisi jumalan sanaa sellaisenaan. Ymmärrän kyllä, miksi muslimit eivät halua sitä tehdä. Siitä seuraisi nimittäin kiusallinen kysymys, että mitä se sitten on. Kaikki muut paitsi muslimit tietävät siihen vastauksen: koraani ei ole minkään jumalan sanaa. Siinä menisi samalla myös Muhammedin arvo profeettana ja se korvautuisi huijarin arvolla.

Joka tapauksessa kuilu islamin ja nykytodellisuuden välillä kasvaa koko ajan ja jos muslmit eivät romuta uskontoaan ainakin osittain, seurauksena on mitä todennäköisimmin todella suuria hankaluuksia. On vain ajan kysymys, että muslimeiden fanaattiset ääriainekset saavat haltuunsa ydinaseita, esim. Pakistanin valtion romahduksen seurauksena. Jos ääriaineksilla on edelleen tukenaan tappamaan kehottava koraani, niin jälki saattaa olla aikamoista - siitä kärsivät myös maltilliset muslimit - he jotka eivät ymmärtäneet laittaa ääriaineksiaan aisoihin.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä