maanantaina 27.09.2010

"Kun lukee koraania,selviää sen mielettömyys."

Heh heh olet varmasti lukenut koraanin läpikotaisin? Ja vielä arabiaksi? Ja oikeassa järjestyksessä? Ymmärtäen syvällisesti kaikki vertauskuvalliset kielenkäytöt? Koraania ei lueta edes kuten normaalia kirjaa. Lueppas vaikka se raamattusi läpikotaisin, niin selviää kristinuskonkin mielettömyys. Varmasti kannatat kristittyjen insesti- isiä siunaavaa, lapsia tappavaa Jumalaa?

Em. kommenttini koskivat asenteita joilla oppilaat ohjelmaan menivät, ja tarkoitushakuisuutta jolla koko ohjelma oli toteutettu. Ei itse islamia. Islamiin kuten muihinkin oppijärjestelmiin sisältyy niin paljon ongelmia, että olisi fiksua miettiä tarkasti sitä millä asenteella tällaisia asioita lähestytään.

Jokaisen tulisi kokea elämässään miltä tuntuu olla ihminen jolta jatkuvasti odotetaan pelkkää pahaa. Ohjelma oli sikäli tietysti valaiseva, että siitä tuli hyvin esille nimenomaan se, miten tietyiltä ihmisryhmiltä odotetaan ainoastaan pahaa, ja miten jokainen pikkuruinen turhautumisen osoitus paisutettiin mahdottomaksi aggressiivisuudeksi. On hämmästyttävää miten idioottimaisesti ihmiset ryhtyvät epäinhimillistämään joitakin ryhmiä siten, että heidän sen kaltainen loukkaaminen on ihan ok, jota itse ei sietäisi hetkeäkään. On ääliömä'istä olla tajuamatta että kaikki se informaatio mitä meillä on tällä länsimaissakin, on monen suodattimen kautta tullut. Se että sinä vetelet johtopäätöksiä sen perusteella että sä oot kattellut töllöä kertoo ihan omaa tarinaansa ymmärryksesi tasosta. Kaikkeen informaatioon mitä tulee median kautta - vaikka sitten miten uskottavan median tahansa - täytyy ymmärtää suhtautua sillä varauksella että se on väritettyä ja monenlaisilla motiiviella varustettujen ihmisten aikaansaamaa. Monta suodatinta on välissä ennenkuin mikään informaatio päätyy meille asti.

Todellinen pahuus elää arkipäiväisissä asioissa. Kuten tavallisten ihmisten arkipäiväisessä vuorovaikutuksessa. Se mikä räjähtää silmille ja herättää huomiota on vain lopputulosta siitä mikä on kytenyt ensin pitikä aikoja tavallisten ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa ja asenteissa. Siksi juuri nämä normaalit pikkuasiat, kuten se millaista on vuorovaikutus ihmisten välillä, ovat niitä joihin pitäisi tajuta kiinnittää huomiota. IHMINEN EI VOI ODOTTAA MITÄÄN HYVÄÄ SIITÄ JOS PEILAA JATKUVASTI JOITAKIN IHMISRYHMIÄ NEGATIIVISESTI OMAA HYVYYTTÄÄN OROSTAEN JA NIIDEN MUIDEN PAHUUTTA ESIINTUODEN. Ja oho se tuli sitte isoilla kirjaimilla vahingossa mutten jaksa korjata..

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä