You can't request more than 20 challenges without solving them. Your previous challenges were flushed.

maanantaina 04.10.2010

On toisaalta huvittavaa lukea ihmisten kiistelyä siitä, mitä koraani sanoo ja mitä ei sano. Huvittavaa siksi, että Muhammed keksi islamin ja hänen tarinansa enkeli Gabrielista ovat pelkkää satua ja valhetta. Enkeli Gabrielista ei ole nimittäin mitään todistetta - ei ollut silloin eikä ole ollut senkään jälkeen. Huvittavaa on myöskin, että tämä Muhammedin "jumala" tiesi aina, mitä Muhammed tahtoi ja kiiruhti aina toteuttamaan sen antamalla "unessa" Muhammedille ohjeita. Näin myös silloin, kun Muhammed ihastui poikansa vaimoon ja halusi hänet itselleen. Mahtoi olla ns. märkä uni :) Yleensä uskonnoissa kerrotaan, että jokin jumala loi kaiken. Islamissa kävi todellisuudessa niin, että Muhammed loi sen jumalan omaksi kuvakseen ja ilokseen.

Emävalhe islamista tuli silloin, kun Muhammedin seuraajat kymmeniä vuosia hänen kuolemansa jälkeen kasasivat koraanin ja alkoivat väittää sitä jumalan sanaksi sellaisenaan. Tosin noita koraaneita tuli kerralla useita, mutta kerrankos se jumala erehtyy, mutta muslimit eivät: kolmannen kalifin aikaan muut paitsi yksi kappale tätä "jumalan sanaa" poltettiin, joten ongelma oli ratkaistu. Kuten niin usein, kun valhe on riittävän suuri, siitä tulee uskottava, jopa uskonto.

Toisaalta taas islam ei ole ollenkaan huvittavaa, sillä se on primitiivinen ja barbaarinen uskonto, joka antaa sytykkeitä vaikka millaisille hirmuteoille - onhan niihin annettu koraanissa selvät ohjeet. Koraaniin on taltioitu tuon aikainen Arabian niemimaan elämäntapa. Siellä asui keskenään taistelevia ja toisiaan ryösteleviä pakanajumalia palvovia heimoyhdyskuntia, jotka käyttäytyivät juuri niin primitiivisesti, kuin koraanissa on kuvattu. Itse asiassa niemimaan eteläisissä osissa sama meno jatkuu edelleen. Jos koraanissa on jotain hyvää, se on perua siitä, että Muhammed oli alunpitäen kamelikuski, joka kauppamatkoillaan oli tutustunut sekä juutalaisuuteen että kristinuskoon. Tosin sitä hyvää ei ole kuin nimeksi - ellei sellaisiksi lasketa esim. käsien pesuohjeita.

Nämä pakanaheimot, joihin myös Muhammed kuului, laskivat kerran vuodessa aseensa ja kokoontuivat Mekkaan markkinoille kiertämään ja palvomaan ns. Kaaban kiveä. Kun Muhammed oli kiitollisuuden velassa Mekan kauppiaille, hän jopa laittoi käynnin Mekassa yhdeksi islamin velvoitteeksi, koska markkinat olivat jo tuolloin Mekan asukkaille hyvä tulonlähde. Kaaban kiven kiertäminen jatkuu siis edelleen; jumalan nimi vain on vaihtunut ja loitsut pidentyneet.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä