tiistaina 02.11.2010

Tämän ohjelman logiikka näyttää edustavan aivan samaa kuin Neuvostoliiton aikana SKP oli Suomen todellinen omaatunto itänaapurin ja sen liittolaisten suuntaan. Aina löytyy kourallinen omaan yhteiskuntaansa kypsyneitä kansalaisia, ja on käsittämätöntä, että Yle esittelee heidät sankareina.

Paljon perustellumpaa olisi Ylen kanavilla esittää dokumentti Viipurin ja Karjalan edelleen jatkuvasta miehityksestä, ja siitä, kuinka suomalaisia edelleen ryöstetään ja huijataan siellä eikä Venäjän viranomaiset tee asian eteen mitään.

Kun puhutaan historiallisesta Palestiinasta ja palestiinalaisten oikeudesta "omaan maahansa" niin mikä se on?

Ei sellaista ole, ja siksi palestiinalaiset puhuvatkin paluusta 1967 rajoille, mutta ei kuitenkaan silloisten alueiden palautuksesta niiden alkuperäisille haltijoille, jonka mukaan Gaza olisi osa Egyptiä ja Länsiranta osa Jordaniaa. Tämä ei heille sovi.

Palestiinalaisilla ei ole minkäänlaista todisteellista juridis-historiallista oikeutta maahan, ja Israelin 1967 puolustussodan voiton myötä Jerusalemissa toteutui ensimmäisen kerran kaikkien uskontojen harjoittamisen mahdollisuus. Tätä ennen Länsimuuri/Itkumuuri oli ollut juutalaisten ulottumattomissa ja Jordanian salliman tuhon ja häväistyksen kohteena.

Emmekö oppineet mitään Hitlerin operaatioista? Sodanjälkeisen Euroopan kantavana ajatuksena suhteessa juutalaisiin ja muihin vähemmistöihin oli "Never again" ja meidän tulee tehdä kaikkemme tukeaksemme Israelin säilymistä itsenäisenä juutalaisvaltiona.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä