maanantaina 08.11.2010

Mielenkiintoinen ohjelma tulossa näköjään. Ekologisuus on kyllä todellakin unohdettu nykyisessä, liian tiukoin säädöksin ohjatussa rakentamistavassa. Miettikääpäs todella, mitkä materiaalit ovat nykyään käytössä suoraan luonnosta, ilman tehdaslinjastoja tai synteettisiä aineita?! Tiedättekö edes, mitä materiaaleja voi luonnosta saada rakentamiseen?
Mielestäni rakentamisessa pitäisi säädöksin antaa painoarvo kokonaisenergian kulutukseen. Lähtien siitä, että kahden aikuisen perhe ei tarvitse 300:n neliömetrin omakotitaloa vakituiseksi asunnokseen.
Kokonaisenergialla tarkoitan siis itse rakennuksen/rakennusten energiapottia + mahdollinen lämmitysenergia + käyttöenergia/hlö.
Puurakentamisen ja -lämmityksen hiilidioksidipäästöissä kun muistetaan, että puun co2 vapautuu, vaikka puu lahoaisi metsään, niin alkaa olemaan asiat kohdallaan... Puulämmityksen hiukkaspäästötkin alkavat jo olla aika mitättömiä verrattuna vaikkapa yksityisautoiluun! Ja tämän "koneellinen ilmanvaihto" -hysteriankin ymmärrän! Pakkohan se on saada ilmaa liikkelle, ettei rakennustarvikkeiden kaikki myrkyt jää sisäilmaan...

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä