maanantaina 29.11.2010

Jos Lipposen hallitus teki tuhojaan tuloeroja kasvattamalla, ei Paavon perintö voi olla ikuisesti demareiden vika. Kyllä jossain vaiheessa ollaan jo tilanteessa, jolloin puolueessa ei ole yhtään samaa edustajaa. Vielä heitä toki on, mutta keskeisiä vaikuttajia on jo vaikka kuinka paljon uusia.

Auttaako Lipposen politiikan vihaamisessa sitten se, että äänestää vaikkapa kokoomusta? No ei auta. Kokoomus harjoittaa myös kokoomuslaista politiikkaa.

Kokoomuksen ja keskustan ajama verouudistus suosii varakkaita entisestään. Kulutuksen verottaminen on luonteeltaan regressiivinen (progression vastakohta). Suurituloiset joutuvat käyttämään kulutukseen suhteellisesti pienemmän osan tuloistaan, jolloin heidän verorasite pienenee, kun kulutusta verotetaan aiempaa enemmän samanaikaisesti ansiotuloja keventämällä. Vihreät huijattiin tähän sillä, että heillä on kova into suitsia kulutusta. Samanaikaisesti vihreät kuitenkin tulivat kannattaneeksi ehkä Lippostakin kovempaa oikeistolaista politiikkaa.

Oikeisto on Suomessa jo voittanut. Kaikki vastavirta-ajattelu on populismia tai se vaietaan kuoliaaksi. Sääliksi käy Suomea ja sen heikko-osaisia. Harmiksi käy sen sijaan se, etteivät he edes äänestä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä