tiistaina 04.01.2011

Tässä terveiseni tekijöille. Ette ole rohjenneet tarjota tilaa avoimelle keskustelulle tästä ohjelmasarjasta. Siinä ensimmäinen kritiikkini. Onko Donner pelkuri, kun ei asetu altiiksi julkiselle arvostelulle. Mannerheim ei ollut pelkuri. Tulokset kertovat puolestaan. Pelasti Suomen neljä kertaa. Neljäs oli hänen presidenttikautensa.
Jos Donnerin muminalta saa jotain selvää, hän sanoo ohjelmassaan.
``Mitä on sotilasura. Tulla nöyryytetyksi ja nöyryyttää``. Suomen jääkärit oikeutetusti nöyryyttivät vihollista -maahan tunkeuneita venäläisiä. Nöyryytetyiksi tässä heitä yrittää saada Donner. Eivät sotilaat itse itseään muka kasoisroolissaan - nöyryyttää ja tulla nöyryytetyksi.
``Izvestija piti hänen hautajaisiaan provokaationa. Mitä ne tavallaan olivatkin``. Onko Donner sokea. Mitä kuvat Mannerheimin hautajaisista kertovat. Miljoonien suomalaisten silmät näkevät tässä aidon kunnioituksen M kohtaan. Provokaationa sitä pitäisi varmaan Otto Ville Kuusisen petturihallitus, jos vielä olisivat näkemässä. Mainilan laukaukset Donner näkee varmaan edelleenkin suomalaisten provokaationa. Vaikka Venäjä on jo oman provokaationsa tunnustanut. Donner on sokea.
``Mannerheim kuuluu aikaan, joka on mennyt``. M äänestettiin vain pari vuotta sitten kaikkien aikojen suomalaiseksi. Hän e todellakaan kuulu aikaan joka on mennyt.
Donnerin muminat ovat täyttä soopaa. Hän yrittää kaivella ``uusia`` ja raflaavia näkökulmia tuodakseen esiin omaa narsistista olemustaan. Kuvottavaa. Lopettakaa sarja alkuunsa. Tällä joutsenlaulullaan Donner munaa lähinnä vain itsensä. Mannerheimin likaajaksi hänestä ei onneksi ole. Sotiemme aikana neuvostopropaganda teki itsesä vain naurunalaiseksi, kun suomalaiset saivat luettavakseen naapurimme progandalehtisiä. Onneksi suomalaisten sisälukutaito on edelleen huippuluokkaa.
Rauno Sarantaus
rehtori, historianopettaja
Helsinki

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä