torstaina 13.01.2011

Kyllä Donnerin puheesta selvän saa. Erinomaisen hyvä ohjelmasarja. Olen jo vuosia sitten lukenut usampia Mannerheimin muistelmia ja ollut aina hänestä kiinnostunut. Parasta näissä sarjoissa on ollut se, että paljon uutta tietoa on tullut esiin.

Erinomaisen virkistävää kameratyötä mm. juurikin jalustan käyttö ja pitkät otokset. Kyllä aivan hermo lepää paikoitellen. Ainoa miinus tulee siitä, että vanhojen filmien nopeutta ei ole säädetty kohdalleen, vaan äijät kipittävät tuplanopeudella. Parhaiten nopeuden saa paikalleen, kun yrittää saada kävelemisen toiminnan näyttämään normaalilta (pitää verrata vastaavaan normaalifilmiin ja toimintaan). Se edellyttää usein kaksinkertaisen hidastuksen käyttöä. Vanhat filmit veivattiin usein nopeudella 15/s ja jos ne ajaa 25/s projektorilla, niin tuo liika nopeus on häiritsevää. Mahdollisesti YLE:llä?? ei ole käytettävissään portaatonta hidastusta?

Tuossa oma tekeeleeni tsaarista, jossa hidastin rajusti puoleen nopeuksia. Jotkin menivät jopa ylihitaiksi, mutta toisaalta hauska efekti. Musiikki hieman pateettista yms., mutta ei tuohon paljoa aikaa kulunut.

http://www.youtube.com/watch?v=29ScRa7AEPA

Toivottavasti Donner julkaisee sarjansa myös jonkinlaisena kokoelmana TV:n ulkopuolella, jotta tulevaisuuden sukupolvet saavat siitä täyden hyödyn.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä