tiistaina 01.02.2011

MOT teki hyvää journalismia kun toi kiihkottomasti ja kyselevästi asian esille. Omituisen vähän asia on ohjelman jälkeen saanut julkisuutta.
Tästä eteenpäin voisi MOT edetä näin:
1) Äänestyspaikalla lasketaan myös ehdokkaiden äänimäärä. (Nyt MOT tarkasteli vain kokonais äänimääriä)
2) Jos tarkistuslaskennassa ilmeni ylimääräisiä ääniä (jopa 20 kpl), on helppo tarkistaa, ketkä saivat nämä ylimääräiset äänet? Jos tarkistuslaskennassa kertyneet ylimääräiset äänet kasautuvat tietyille puolueille tai puolueelle tai jopa ehdokkaalle, niin tutkimusta kannattaa jatkaa tutkimalla vaikuttivatko nämä ylimääräiset äänet ehdokkaiden läpimenoon. Jos taas ylimääräiset äänet jakautuvat tasaisesti paikkakunnan puolueiden saaman äänimäärän mukaisesti, niin silloin voin olla kyse inhimillisestä erehdyksestä. Tilastollisen analyysin työkalut antavat tulosten tarkastelulle vilpin ja sattuman todennäköisyydet.
3) Täällä on jo viitattu kommenteissa kadonneisiinkin ääniin. Sama (kohta 2) tarkastelu pätee myös näihin kadonneisiin haamuääniin.

Lopuksi toistan vaalivirkailijanakin toimineen vaimoni sanat, kun hän näki ohjelman: "Suomi soti 1939-1944 juuri rehellisen ja vapaan demokratian puolesta yli puoluerajojen. Vaalivirkailijat tai viranomaiset eivät saa pettää isiemme uhrauksia"

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä