sunnuntaina 13.02.2011

Lastenlääkäri Niilo Hallmannin elämästä ja erityisesti hänen kokemuksistaan lääkärinä sekä sodan aikana Suomessa ja myös lääkkeiden esim. penicilliinin, tuberkuloosi lääkeiden streptomycinin ja kortisoonin ,jne..saavutuksista erinlaisissa tautien hoidoissa..erittäin mielenkiintojen ohjelma , katsoin sen aamulla tänään täällä Ruotsissa jossa olen asunut yli 40 vuotta.

Miksi kommentoin juuri tätä ohjelmaa on se että kun Niilo Hallman juuri ohjelman lopussa PAINOTTI tärkeyttä satsata Lasten hyvinvointiin ja terveyteen aikaisin ja näin juuri ennen Vaaleja muistuttaa politiikkoja, päättäjiä ja ennenkaikkiea Ihmisiä, meitä jotka Valitsemme päättäjät huomioimaan ja ajattelemaan ja pohdiskelemaan mikä on tosi tärkeää mihin pitää erityisesti satsata VAROJA!!

Niilo Hallman sanoi ohjelmassa että tietysti vanhusten asiat ovat tärkeitä mutta kyllä yhdyn häneen että lapset ja nuoret ( jos täytyy valita ja prioritoida ? ) valitettavasti näin on usein!!Niin Lasten ja Nuorten asiat on mentävä Prioriteetti n:o 1 !!!!
Hän sanoi niin kauniisti että mitä hän kaikkein enemmän toivoi yhteiskunnassa , hän vastasi että kaikilla lapsilla olisi KOTI.
Koteja on on hyviä ,on tosi huonoja syistä ja toisista, ja vielä valitetavasti tosi huonoja niinsanottuja Sijaiskoteja...Hyviäkin tietysti on!
Täällä Ruotsissa juuri nyt eduskunta korvaa kymmenien vuosien tapahtumien takaa noin 250 000kr
näille nyt ji noin 50-60 vuotiaille myös nuoremille jotka ovat menettääneet korvaamattomia vuosia jopa joskus vuosikymmeniäkin, huonoissa sijaiskodeissa , on tosi törkeitä esimerkkejä ja paljon...siksi valtio tietysti korvaa koska poliitikot ja päättäjät eivät ole valvoneet eikä aina ottaneet vastuuta mikä heille on annettu valisemalla juuri heidät näihin virkoihin!!

Hän myös painosti tätä yättävän suurta % kuinka monta lasta ja nuorta tarvisee psykiatrista hoitoa!!!Lääkäreitä ja muuta psykiatrian koulutukseen pitää panostaa myös huomattavasti enemmän..nyt ohjelma oli tehty 2007 mutta vaikutti minuun kuitenkin niin paljon kun katselin tunti sitten sitä...ja vaikka Niilo Hellman on jo poistunut 2011 meidän sfääreistämme niin katson Että Kaikki olenmme vastuussa tästä niin tärkeästä asiasta jota kutsumme meidän "tulevaisuudeksemme" siis Valvokaamme että Niilo Halmannin ja esim. Patriarkka Arvo Ylpön ja monen muun Elämäntyö ei mene hukkaan!
Itse kirjoitan täällä Ruotsissa aika paljon juuri Nuorten asioista on kirja pari takana kolmas tulossa ja koitan vaikuttaa muillakin tavoilla..laitan tähän loppuun uhden kohdan lopusta kirjastani "Vem ska ta ANSVAR?" "Kenellä Vastuu?" " Mitä se auttaa jos bussit ja junat kulkevat aikataulujen mukaisesti, aurinko paistaa, linnut laulavat, kukat kukkivat, mutta Sielu VERESTÄÄ! " Kiitän vielä viimeksi Mirja Pylkköä aivan fantastinen kaikissa hänen ohjelmissaan ja toivon että Dokumentteja kiinnostavista aiheista ja varsinkin Nuorison tulevaisuudesta , mahdollisuuksista koperatiivisiin yrityksiin joista itse taistelen täällä Ruotsissa tehdään lisää ja Pian, tarve on suuri!

Terveisin Sinikka Naumanen kirjailija !
!

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä