tiistaina 03.05.2011

Niilo Hallman, Tyvärr redan gått till den andra sidan !
Men detta gjorde ett stort intryck för mig när jag råkade titta just detta dokumentär här i Sverige var jag är bosatt!

Är väldigt kritiskt granskande av just olika dokumentärer..analyserar och analyserar..vem har filmat, vilka är personerna som intervjuar vad är syftet med dokumentären osv....
Men denna överraskade mig positivt..egentligen en människa som talar enkelt,klokt och saker som stämmer än idag in i samhället som är jätteviktigt!!
Att det viktigaste att låna Niilo Hallman,s egna ord är att Varje barn Skall ha ett HEM!

Har man tänkt på detta, detär inte PENGAR som ärviktigast utan ett kärleksfullt hem, helst med två kärleksfulla föräldrar samt syskon, jag vet attlivet är inte alltid så men ändå tankeväckande ORD som har mycket visdom....
Att låta sina barn utvecklas efter deras förmågor inte av våra förväntningar som vi tror är bäst för barnen!
Barnen/ungdomarna är sina egna INDIVIDER med just sina egna speciella förmågor som om man stöttar deras visioner/mål i livet ..det är en konst !

Man har placerat barn i så många dåliga fosterhem vi har haft en hel del här i Sverige sådana dokumentärer, ända upp till Riksdagen har de hamnat med skadeståndskrav i form av en summa pengar, som inte ersätter skadorna men ger ett erkännande från Staten att de har gjort massa felbedömningar, vart barnen hamnade!!
Man får inte glömma att det funnits och finns Bra fosterhem i dåtid samt i nutid !
Enligt mig skall man hjälpa barnens /ungdomarnas familjer mamman/pappan det bästa är att barnet får växa upp i sin ehen familj så långt det nu är möjligt !

Tack för denna Dokumentär och Mirja Pyykkö tillhör ett av det bästa prograledarna !! mvh Sinikka Naumanen författare Nynäshamn Sverige Ps.REPRIS.....PLEASE!!

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä