torstaina 10.02.2011

Hei! Kiitos hyvästä ohjelmasta, jonka hyvyys johtuu pääasiallisesti hyväntuulisista juontajakaksikosta. Kun päivän päätteeksi istahtaa uutisia katsomaan (jotka yleensä ovat aika ikävää kuultavaa), voi sen jälkeen hymyillä ps-ohjelman parissa.
Haluan myös osallistua kakku-leivos kisaan ja ehdotan, että maamme ensimmäiselle naispresidentille on ehdottomasti saatava oma leivos/torttu/kakku. Minusta olisi tärkeää, että Tarjalle omistetussa kahvileivässä olisi jotain Tarjan värejä (oranssia, punaista, keltaista) ja jotain perin suomalaista (tyrniä, lakkaa, puolukkaa, ehkäpä ruistakin). Itselläni on kaksi ehdotusta, jotka ovat alla.Ideoita olisi vielä ollut muitakin (esim. ruiskääretorttu puolukkasurvoksella ja maitorahkalla, mutta lähtän nyt vain kaksi.

1. TARJA-TORTTU
1 kananmunaa ja 2 kahvikupillista sokeria
Kananmunat ja sokeri vatkataan vaahdoksi.
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään eri kulhossa kuin ed. vaahto
100 g voita. Sulata voi
1 dl kuohukermaa
Sekoita maltillisesti kananmuna-sokeri vaahtoon vuorotellen kuiva-aineseos ja jäähtynyt juokseva voi. Lisää lopuksi kerma, sekoita.
Kaada seos voideltuun matalaan (n. 3-4 cm korkeaan) vuokaan. Paista uunin keskitasolla n. 175 asteisessa uunissa n. 40 – 50 min.
Anna kakun jäähtyä. Nosta se laakealle vadille, leikkaa kakku kahteen osaan. Täytä hyvin jäähtyneen kakun alimmainen osa seuraavanlaisella seoksella:
80 g voita ja lisää siihen yhden appelsiinin raastettu kuori ja hiukan puristettua appelsiinin mehua.
Nosta kakun toinen osa täytteen päälle.
Sekoita vielä kulhossa 3 - 4 dl tomusokeria ja ruokalusikallinen appelsiinimehua ja levitä kuorrutus kakun päälle. Voit koristella tortun raastetulla appelsiinin kuorella.

2. HYYDYTETTY TARJA -TYRNIKAKKU
Voista ja murennetuista kaurakekseistä tehdään pohja irtoreunaiseen vuokaan.
Pohjan päälle tehdään täyte liivatelehdistä, maustamattomasta tuorejuustosta, tyrnihillosta, sokerista, vaniljasokerista, vaahtoutuvasta vanilliinikastikkeesta ja vedestä.
Täytteen päälle valmistetaan vielä toinen seos liivatelehdistä, tyrnimehusta, sokerista ja vedestä. Se antaa kakulle kauniin oranssin värin (Tarjan värin).
Kakun annetaan hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Tyrnin asemasta voi myös käyttää puolukoita tai lakkoja, jotka ovat myös suomalaisia marjoja ja niissä on Tarjan värejä.
Tuorejuustona voi käyttää myös maustettuja hedelmäisiä tuorejuustoja.

Maukkaita hetkiä teille kaikkien kakkuehdotusten parissa!

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä