keskiviikkona 02.03.2011

LATUa luovuudelle - terveisiä Etelä-Karjalasta

Creative Services of South Karelia –video luo sähköisessä mediassa uudenlaista kuvaa Etelä-Karjalan alueelta. Luovien alojen kehittämishanke LATU toteutti viimeisenä voimannäytteenään videon, jonka avulla halutaan tuoda esille alueemme kovatasoisia luovien alojen ammattilaisia sekä vahvaa taidekäsityön ja kuvataiteen osaamista. Paikallisten toimijoiden kanssa yhteistyönä toteutettu video löytyy mm. maakuntaportaali eKarjalasta, YouTubesta sekä HUMAKin sivuilta. Luovat alat käsittävät tässä kohtaa kuvataiteen ja taidekäsityön, tulevaisuudessa nähdään näillä näkymin mm. esittäviä taiteita sekä markkinointipalveluita esittelevät videot.
http://www.youtube.com/watch?v=Jzyt6gjkvVw

Helmikuun 2011 loppuun päättynyt LATU – Luovien alojen tulevaisuus Etelä-Karjalassa –hanke on tehnyt monia konkreettisia toimenpiteitä luovien alojen näkyvyyden lisäämiseksi. Hankkeen aikana on tuotettu mm. sähköinen luovien alojen toimijarekisteri sekä kolme ”kompastu kulttuuriin” näyttelyä, joissa luovat alat on viety ihmisten keskuuteen. Facebookissa hanke on kerännyt faneja aina ulkomaita myöten. Lisäksi hanke julkaisi Luovien alojen yrityskatalogi – Etelä-Karjala 2011, josta ilmestyi juuri myös venäjän- ja englanninkielinen versio.
http://www.ekarjala.fi/in-english/creative-services.html

Alueen toimijat ovat olleet hankkeeseen kaikin puolin tyytyväisiä, ovathan he saaneet monia apuvälineitä niin markkinointiin kuin yhteistyöverkoston rakentamiseen. LATU –hankkeen hallinnoija ja toteuttaja oli Humanistisen ammattikorkeakoulu.

Hankkeen tulokset ja hyvin alkanut yritysyhteistyö sekä verkostotoiminta saavat suoraan jatkoa Etelä-Karjalan Taide ja Kulttuuri – KUTKA sekä Periskooppi – Luovien alojen ja matkailun verkosto –hankkeista. Molemmissa hankkeissa hyödynnetään LATUn aikaansaannoksia ja näin varmistetaan syntyneiden toimintamallien jatkuvuus sekä tuetaan luovien alojen kehittymistä Etelä-Karjalassa.

Lisätietoa:
Minna Taipale
Humanistinen ammattikorkeakoulu
TKI - HUMAK Voima, Imatra
Puh. +358 20 7621 400
minna.taipale@humak.fi

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä