sunnuntaina 27.02.2011

Tutkimusten mukaan maailman pitkäikäisimmät ihmiset mm. Japanissa syövät juuri sen määrän että nälkä lähtee. Juuri näinhän meillekin ennen opetettiin; lopeta kun ruoka maistuu hyvältä, alä syö liikaa.

Toinen seikka on hirvittävästi kasvanut lisäaineiden käyttö. Katsokaapa kaupassa leivän tuoteselostusta kuinka paljon siinä on tarpeettomia lisäaineita kuluttajalle niin hämmästytte. Lisäaineethan ovatkin kuljetusketjua ja säilyvyyttä varte. Karkeista kokojyväjauhoista on siirrytty valkoisiin hötöjauhoihin (joihin jo mylly lisää joitakin aineita parantaakseen leipomisominaisuuksia tai jotakin muuta!!!) niin kyllä ne vuosikymmenien aikana vaikuttavat, ei sitä tarvitse pohtia.

Me kuluttajat ollaan osasyyllisiä kun ei välitetä tarpeeksi. Tosin elintarvikevalvon viranomaiset voisivat katsoa peiliin ja kysyä kenen asialla oikeastaa ovat. Ei vaaka voi mitenkään kallistua kuluttajan puolelle.

Syökää vaikka rasvaista (ilman lisäaineita) kunhan muista määrän ja monipuolisuuden.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä