sunnuntaina 27.02.2011

miksi nykyään kunnon ruoka on jotain erikois ruokaa kuten luomua ?
eikö sen pitäisi olla täysin toisin päin ?!

YK kin ajaa ehkä hyvää tarkoittaen Codex standartointia
joka ensisijaisesti tulee suojelemaan isojentuotantolaitosten markkinoita
ja pien Luomu tuottajien elämän vaikeutumista

http://www.food.gov.uk/foodindustry/regulation/Codexbranch/

tästä on jo esimakua Pakurikäävän...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pakurik%C3%A4%C3%A4p%C3%A4

ja Stevian myynnin kieltoina (Muitakin on)
Stevia on noin 300x makeampaa kuin sokeri
vertailukohtana Aspartaami joka on vain 100-200x makeampaa
kasvi on Diapeetikoille kuin tehty eikä aiheuta samanlaisia ongelmia kuten muut makeutus aineet

http://fi.wikipedia.org/wiki/Stevia

Stevian myynti elintarvikkeeksi on kielletty suomessa
mutta myydään ihon hoito aineena
kuten Pakuri Steviakin on luokiteltu uuselintarvikeeksi

http://fi.wikipedia.org/wiki/Uuselintarvike
jostain kumman syystä kyseinen nimike ei koske lisäaineita ?!?

etsi siinä sitten luomua tai aitoa vitamiini valmistetta
joka ei ole synteettisesti kopeloitua koska vai sellaiset elintarvikkeet voidaan patentoida
luonnon antimia ei voi patentoida eikä niistä näinollen saa patentti rahaa
tulevaisuus näyttää olevan matkalla aivan toiseen suuntaa kuin Luomuun...
nyt olisi hyvä aika aukaista ne silmät ja nähdä millaisessa maailmassa oikeasti elämme !

Suomi maailman "puhtain" ruoka.... mitä sille oikein tapahtui matkalla omaan ruoka pöytään :(
ehkä se on puhdasta mutta onko se enään ravitsevaa...

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä