torstaina 17.03.2011

Arvon kokemuksia ja traumoja lapsuudestaan ei voi pyyhkiä pois toteamalla, että 'emme me ainakaan tiedä, että olisi kohdeltu nuivasti' tai 'emme me ainakaan'. Lapsuuden kokemuksista ovat Arvon kokemukset syntyneet. Onko SInun omatuntosi huono, jos yrität sitä muuksi väittää.

Kuortane on ollut hyvin kahtia jakautunut paikkakunta, tiedän omasta lapsuudestani ja koulutoverieni perheiden kohtelusta. Mietipä omia arvostuksiasi. Historia on ollut hyvin valkoinen, selittyykö se kenties maatalousvaltaisesta elinkeinosta, talollisista alueella, jossa ei ollut teollisuutta eikä niin ollen työläisiä muualla kuin maataloudessa. Osa piti itseään parempana kuin muut. Mistä se paremmus syntyi, minulle ei ole selvinnyt. Kaikkia tämä ei koske, joten yleistää ei voi.
Vastaavaa huonoa kohtelua ovat saaneet osakseen myös karjalaiset, jotka ovat asettuneet paikkakunnalla, heillä on mennyt vuosia arvostuksensa hankkimiseen.

Onneksi tuolla oli kommentteja aidoilta ihmisiltä, jotka reagoivat kyynelsilmin menneen ajan tapahtumiin. Sattua tuon pitäisi, eikä synnyttää selityksiä. Suvaitsemattomuutta kautta linjan.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä