torstaina 14.04.2011

Oikaiskaa nyt joku tuota Jutan "verovapaata" paskapuhetta!

On vain yhteen tai kahteen kertaan verotettuja osinkoja, ei siis verovapaita ole olemassakaan!

Yritys maksaa 26% veroa, minkä jälkeen yhteen kertaan verotettua osinkoa voidaan maksaa 9% nettovarallisuudesta (joka on yritykseen pitänyt tienata sekin), kuitenkin enintään 90000 eur.

Ärsyttää, kun meitä mikro- ja pienyrittäjiä yritetään jatkuvasti saada suomalaisen kateuden kohteeksi, vaikka alla oleva kertoo selvästi kuinka tärkeä yrittäjäsektori Suomelle on.

Ote Suomen yrittäjien sivuilta:
"Suomessa on kaikkiaan 320 682 yritystä... Niistä alle 10 työntekijän yrityksiä on 246 331 eli 93,4 prosenttia. Pienyrityksiä on 14 468 (5,5 %), keskisuuria 2 334 (0,9 %) ja suuryrityksiä 608 (0,2 %).

Pienet ja keskikokoiset (pk) yritykset ovat kansantaloudellemme tärkeitä. Yritysten reilusta 1,4 miljoonasta (kokoaikaisesta) työntekijästä näissä yrityksissä työskentelee noin 863 000 työntekijää, joka on 62 prosenttia koko yrityssektorin työntekijöistä. Yritysten 335 miljardin euron liikevaihdosta noin puolet syntyy pk-yrityksissä ja pk-sektorin osuus BKT:sta on reilu 40 prosenttia.

Erityisesti pk-yritykset ovat lisänneet henkilöstöään viime vuosikymmenen puolivälistä. Uusista yrityksiin syntyneistä työpaikoista kolme neljästä on syntynyt pk-yrityksiin. Pienet yritykset ovat lisänneet henkilöstöään 62 prosentilla, keskisuuret 41 prosentilla ja mikroyrityksetkin 39 prosentilla, kun suurten yritysten henkilöstön lisäys on jäänyt 24 prosenttiin. Lisäksi täytyy ottaa huomioon, että yritykset siirtyvät kasvun myötä kokoluokasta toiseen."

terveisin

Entinen Tampellan mies

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä