perjantaina 08.04.2011

Zeitgeist täyttää kultin määritelmän täydellisesti. Liike kritisoi nykyjärjestelmää, mutta tivattaessa ykistyiskohtia siitä miten Zeitgeist eroaa kommunismista ei saada vastausta. Zetalaiset yrittävät vedota siihen, että heillä ei käytettäisi rahaa eikä karismaattisia johtohahmoja olisi - mutta asiahan on täsmälleen samalla tavalla kommunismissa, joka ei koskaan toteutunut. Puhuvat aiheen ohi väittämällä reaalisosialismia kommunistiksi. Joko tarkoituksellisesti tai typeryyttään.

Vastausta ei myöskään kuulu, mikäli tivaa Zeitgeistin propagandavideoissa esiintyville villeille väitteille lähteitä - alkaen luonnontieteistä ja päättyen yhteiskuntailmiöihin. Liikkeen karismaattinen nokkamies Peter Joseph itse on podcasteissaan sanonut, että vastaan väittäjiä ja liikkeen kriitikkoja ei pidä kuunnella, sillä he ovat "kykenemättömiä ajattelemaan ja jämähtäneitä vanhaan järjestykseen".
Useat liikkeen kannattajat kieltäytyvät lukemasta mitään, mikä sotii zeitgeistin vinksahtanutta todellisuuskäsitystä vastaan. Suositellessani heille kansantaloustieteen perusopasta jotta edes jotenkin tajuaisivat miten nykyinen järjestelmä todellisuudessa toimii perusperiaatteillaan, on vastaus ollut järjestään kieltävä. Ei heidän tarvitse, sillä "se on väärää faktaa". Todella hälyttävää, että tieteelliseksi itseään tituleeraava liike ei kykene kriittiseen itsetarkasteluun. Sama ongelma manifestoi itsensä skientologiassa: tekevät omaa tiedettään ja väittävät sitä absoluuttiseksi totuudeksi.

Itsekriittisyyden puutteen, karismaattisen nokkamiehen, ulkopuolisen kritiikin leimaamisen harhaopiksi jota ei pidä kuunnella ja todistamattomien väitteiden lisäksi Zeitgeistiä ja uskonnollisia kultteja yhdistää vielä yksi tärkeä piirre: alarmistinen pelastusoppi paratiisista.
Zeitgeist saarnaa, että nykyinen käytäntö tuhoaa maapallon ja orjuuttaa ihmiset. Pelastus löytyy, kun noudattaa kuuliaisesti Jacque Frescon profetioita joiden ylipappina toimii Peter Joseph. Niitä oppeja noudattamalla jokainen maapallon ihminen saa erinomaisen elintason, työtä ei tarvitse tehdä, sotia ei ole, rikollisuus häviää ja syöpäkin saadaan hävitettyä.

Toivon Voimalan väen lukevan tämän viestin ennen haastattelua.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä