tiistaina 23.08.2011

Helsinkiin en asumukseeni saa 100 Mbps kuitua alle 90 000 EUR:n. Kysytty on.

Lappiin saa, asiakkaan maksamalla 1300 EUR:lla. Itkun itku kun on kallista, vaikka kuitua pitää laskea kymmeniä kilometrejä per yksi asiakas. Tietenklin tässä veronmaksajat maksavat sen muutama sata tonnia tukea, per liittymä. Saanko Helsinkiinkin 1300 EUR:lla kuidun kotiin? Meillä asuu pelkästään tällä yhdellä kadulla 23 kertaa enemmän väkeä kuin Lisman kylässä. Ei ole tukirahaa jostain syystä tulossa.

Jos bitti, luuri, kaukolämpö tai painevesi/viemäri ei landella toimi, eikö silloin voi muuttaa sen 20-30 kilometria sopivaan suuntaan, Ei (Etelä-Suomen kaupunkilaisten) veronmaksajien tehtävä ole kustantaa maalaisille täyttä infraa juuri sen järven rannalla jossa he itse haluavat asua.

Kummallista että maaseudulta voidaan käydä päivittäin töissä kaupungeissa, sen 50-200 km suuntaansa. Miksei siis dokumentin henkilöt voisi muuttaa sinne missä infra on sellaista mikä heille sopii? Uudesta asuinpaikasta voi sitten ajella porotiloille aina kun huvittaa, tiet kulkevat myös asuinkeskuksista landelle, tarvittaessa vaikka joka päivä.

Dokumentissa kyllä esitetään varsin harhaista kuvaa siitä mikä on muka "kaikkien kansalaisten perusoikeus", kukaan ei kertaakaan mainitse projektin todellisia kustannuksia, tosin ketäpä se kepulandiassa tai vasurimaassa kiinnostaisikaan, rahathan otetaan kokonaisuudessaan muiden puolueiden äänestäjiltä.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä