tiistaina 16.08.2011

Niin,

eikös nuo pikkusieluiset Baltit osaa lopettaa menneiden kaivelun ja opetella elämään tätä päivää:

eikös se Tarja Halosen viesti Balteille ole mennyt perille.

Ehkä ei, sillä nyt näytetään miten Neuvostoliiton rikos saatiin päättymään.

Ehkä myöskään Ruotsalaiset eivät ole unoshtaneet menneitä: muistavat jopa pyytää anteeksi sitä, että luovuttivat Neuvostoliittoon Virolaisia turvapaikan hakijoita.

Mutta Suomi sentään jaksaa sinnitellä uskossa, että menneet voi pitää kansalta piilossa loputtomiin: me emme muistele aikoja jolloin oma ilmianto-järjestelmä ilmiantoi kansalaisia luovutettavaksi Neuvostoliittoon. Emme turhaan mieti millainen maa oli, joka luovutti omia kansalaisiaankin Neuvostoliittoon ilmiantojen pohjalta.

Ja taatusti pidämme huolen ettei lähihistorian merkkihenkilöitä paljasteta Stasi yhteyksistään: ei tietenkään heidän mahdollisten rikostensa peitttämiseksi: vaan jotta listalle joutuneita voitaisiin suojelle Suomen kansan raivopäiseltä ja raakalaismaiselta kostolta: sillä Suomen kansa ei kykenisi selvittämään omaa menneisyyttää ilman kostotoimia: näinhän Suojelupoliisi perustelee saalaamista.

Baltit osaavat selvittää historiansa ilman kostoa: ruotsalaiste luottavat siihen niin paljon, että pyytävät anteeksi: ja saavat.

Mutta Suomen on pidettävä lähihisroriansa piilossa: sillä entisiä ja nykyisiä johtajia on suojeltava raakalaiskansalta.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä