maanantaina 08.08.2011

Aiheellinen ohjelma, koska mielestäni tässä asiassa on paljon korjaamisen varaa.

Ensinnäkin omien havaintojeni mukaan ulkomaalaisten poimijoiden olosuhteet ovat kehnot ja he tuskin saavat edes kohtuullista palkkaa työstään. Mielestäni Suomen eduskunnan tulisi paneutua asiaan ja tutkituttaa, onko toiminta rinnastettavissa ihmiskauppaan tms.

Hieman tuntuu siltä, että poimijat joutuvat "riistetyksi" kotimaansa välittäjän ja sitten suomalaisten marjayritysten taholta. Ei siinä poimijaraukalle jää muuta kuin haave tienestistä.

Me kuluttajat voisimme reagoida asiaan ja emme osta kyseisten välittäjien tuotteita tai muutakaan heidän yritysten palveluita.

Toisaalta kyllä Lapin hillat tulisi jättää lappilaisille poimijoille ja välittäjien tulisi maksaa hillasta poimijalle kunnon hinta.

Voisipa joskus välittäjät (Välistä vetäjä Villet) käväistä itsekin maantieojan toisella puolen, eiköhän siinä safariasu hikeentyisi ja huomaisivat kuinka raskasta marjojen poiminta on.

Hyvät poimijat, jos välittäjät eivät maksa kunnon hintaa, niin jättäkää marjat yhtenä vuonna myymättä. Jospa ne välittäjät siitä hieman nöyrtyisivät.

- omaksi tarpeekseen Lapista hilloja poiminut

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä