maanantaina 29.08.2011

Työskentelen lentoasemalla kuormauksessa ja kuljen jokaisena työpäivänä lukuisat kerrat turvatarkastuksista läpi.
Henkilökunnan turvatarkastuksissa näkyy poliitikkojen neuvottomuus terrorin ehkäisyssä. Vaadittiin (9/11 jälkeen) rahaa turvallisuuden parantamiseen, mutta toiminta kohdennettiin sinne missä valvonta on helpointa toteuttaa, kuten työntekijöiden tarkastuksiin.
Saisin halutessani aseen tai vaikka olalta laukaistavan ohjuksen Helsinki-Vantaalle jos haluaisin, mutta kun en halua. Henkilökunnan turvatarkastukset on tehty niille, jotka haluavat noudattaa sääntöjä. Me työntekijät ja turvatarkastajat leikimme tuhansia kertoja päivässä nämä joutavat leikit.
Monikulttuurisuuden kääntöpuoli on joissain maissa se, että työntekijöiden joukossa on fanaatikkoja. Kun meille ei moista ilmiötä ole vielä päässyt laajamittaisesti leviämään, niin on hyvin turhauttavaa tulla kohdelluksi potentiaalisena rikollisena, vaikka motivaatiomme suojella työnantajaamme ja siten olla mukana turvaamassa työpaikkojemme säilyvyys, on hyvin korkea. Lisäksi kysyn, kuka niitä vartijoita vartio? Vartijaksi joutuu kun ei pääse poliisikouluun, ei ole jäänyt mistään hölmöyksistä kiinni ja alistuu huonoihin työehtoihin. Taukotiloissamme säilyivät unohdetut lompakot ja aurinkolasit. Kun vartijoiden tulva tuli lentokentällemme, minulta varastettiin reppu, työkaverin lokeroon murtauduttiin, kahvikassamme varastettiin. Paha tässä on osoitella ketään kun ei tiedä varmasti, mutta ajoitus on sopiva.
Jos joku haluaa tappaa ihmisiä lentokentällä, niin ei sen tarvitse mennä tappamaan niitä sinne kansainväiselle alueelle. Jos sinne välttämättä haluaa mennä ammuskelemaan, niin sekin käy kun turvatarkastajat on helppo ampua ensiksi. Lentokoneita voi ampua aidan takaa jos tekee mieli tehdä niin.

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä