tiistaina 30.08.2011

Vuosia tarkastajana aikoinaan työskennelleenä voin sanoa rehellisesti että noin 200-300 tapaamistani tarkastajista vain kourallinen on poliisin uralle halunnut ja muistan vain yhden tapauksen joka ei kouluun pässyt, joten höpö höpöä tuo poliisikoulujuttu.

Dokumentti ei kerro juuri mitään siitä miten asiat suomessa hoidetaan, joten noita asioita on turha tänne yleistää. Dokkarissa itsessäänkin todetaan että jenkit eivät ottaneet oppia eurooppalaisilta ja israelilaisilta (ei tosin käännetty tekstitykseen) siitä kuinka tarkastuksia hoidetaan paremmin.

Se on kyllä totta että meillä ja muuallakin on täysin älyttömiä sääntöjä, joilla ei ole juuri mitään tekemistä todellisen turvallisuuden kanssa (tarkastajat kyllä itsekin tietävät tämän, mutta sääntöjä on pakko noudattaa), mutta tämä ei sinänsä tarkoita että turvallisuuden taso laskisi näiden vuoksi. Monet näistä säännöistä tulevat EU-tasolta, joka varmaankin saa osan ideoistaan rapakon takaa. Osa säännöistä taas on pakollisia jos halutaan lentää jenkkeihin.

Joka tapauksessa jos terroritekoa aikova henkilö edes päätyyy tulemaan turvatarkastukseen on jo paljon asioita mennyt huonosti koska tärkein työ tehdään jo paljon ennen lentoasemaa tiedustelun ja ennaltaehkäisyn saralla (pätee myös lentokentän työntekijöihin joiden taustoja tutkitaan jne.).

Vastaa

Tämän kentän sisältöä ei näytetä julkisesti.
Vastaa alla olevaan kysymykseen.
Kysymyksen tarkoitus on varmistaa, että lähetetty kommentti ei ole tietokoneella automaattisesti luotu häiriöviesti.

Muualla Yle.fi:ssä